Незалежні творять майбутнє

У рамках відзначення Дня Незалежності України у суботу, 17 серпня, у Хмельницькому вдруге відбувся ярмарок крафтових виробів «Незалежні творять майбутнє».

Цей захід, який організовано спільно з урядом Німеччини — Федеральним Міністерством економічної співпраці та розвитку (BMZ), німецьким банком розвитку DEG, агропромхолдингом «Астарта-Київ» та благодійним фондом “Повір у себе”, є складовою проєкту «Курс на Незалежність».

Партнерами ярмарку стали Хмельницька обласна рада, Хмельницька обласна військова адміністрація, Агенція регіонального розвитку Хмельницької області та Хмельницька міська рада.

На ярмарку, який заполонив парк імені Івана Франка, мешканці та гості міста могли спробувати та придбати крафтову продукцію від різних виробників, взяти участь у майстер-класах, розіграшах призів, а також розважити дітей на цікавих локаціях.

У заході взяли участь більше 40 крафтовиків із західної та центральної України, зокрема виробники з Вінницької, Хмельницької та Тернопільської областей, місцеві ресторани та представники торгових мереж.

Від імені голови обласної ради Віолети Лабазюк та депутатського корпусу облради організаторів та учасників ярмарку крафту привітала заступник керівника виконавчого апарату обласної ради Тетяна Зеленко.

«Це надзвичайно важливо та символічно, що навіть у такий важкий для країни час ми вишукуємо можливості для розвитку бізнесу та впровадженню креативних ініціатив. «Роби, що можеш, з тим, що маєш, там, де ти є» – ця теорія успіху суспільства, зазначена 26-м Президентом США Теодором Рузвельтом досить влучно відображає історію діяльності та успіху наших виробників, – сказала Тетяна Іванівна, звертаючись до присутніх. –    Нам варто і надалі продовжувати робити те, що ми можемо і те, що маємо, кожен на своїх місцях для зміцнення української нації. Дякую ініціаторам ярмарку за активність та небайдужість.  Бажаю учасникам крафтового ярмарку успішного проведення, а нашим дітям – цікавих  та позитивних емоцій від участі в різноманітних майстер-класах. Нехай плани та задуми наших виробників стають реальністю під мирним українським небом! Слава Україні!”.

Підприємці, які взяли участь у ярмарку, також мали змогу пройти  навчання з маркетингу, визначити нові шляхи вирішення бізнесових проблем та пошуку додаткових резервів для подальшого розвитку.

Серед спікерів – бізнес-тренерка, психолог та коуч Тетяна Кріль-Фрицак, власник Digital агентства Роман Ужва, комерційний директор торгової мережі BULKA Сергій Чорногуб. Вони поділилися власними досвідом та дали практичні поради підприємцям.

Крім того,  організатори збирали кошти на лікування військовому, організовували розіграш подарункових кошиків, створювали позитивну атмосферу та додавали оптимізму усім учасників дійства, стверджуючи саму назву ярмарку – «Незалежні творять майбутнє».

Довідка.

Проєкт «Курс на незалежність» організований завдяки співпраці агропромхолдингу Астарта-Київ, благодійного фонду «Повір у себе», Уряду Німеччини та німецького банку розвитку DEG kfw.

Загальний грантовий фонд проєкту становить три мільйони євро. Гранти на розвиток на розвиток українського виробництва та масштабування свого бізнесу вже отримали 160 українських підприємців з семи областей України. З них  30 підприємців з Хмельницької області.

Що отримують переможці в рамках проєкту: обладнання на суму до 20 тис. євро, перелік якого вони визначають самостійно. Три місяці бізнес навчання по ефективному управлінню бізнесом у Міжнародному інституті менеджменту. Супровід та менторство експертів Астарти впродовж року, залучення до участі у різних заходах (виставки, конференції), одним з таких є і сьогоднішня крафтова ярмарка, яка зібрала у центрі Хмельницького понад 50 українських виробників.

Проєкт, який агропромхолдинг Астарта-Київ, благодійний фонд Повір у себе та німецький уряд впрвоаджують має соціальну цінність для розвитку та підтримки місцевих громад, адже за умовами проєкту підприємці повинні створити додаткові робочі місця, офіційно працевлаштовувати усіх своїх працівників, а також сплачувати податки. Також вони повинні передавати громаді, в якій працюють, 10% від вартості отриманого обладнання у еквіваленті виготовленої продукції.

За результатами незалежного дослідження, 1 євро інвестований у проєкті «Курс на незалежність» дає економічний ефект у 4,66 євро (це сплачені податки, заробітні плати для нових робочих місць, економічна вигода, яку отримали громади  за продукти харчування у свій продуктовий банк, вигода виробників обладнання, бо все обладнання для проєкту купувалося в українських виробників, інвестиції у навчання підприємців, що дають в подальшому можливості розвитку бізнесу).

попередня стаття«Сила духу Поділля»: відбулися обласні змагання для військовослужбовців та ветеранів
наступна статтяСерпнева-2024: Всеукраїнська освітня конференція