Відбудеться тренінг з питань протидії сексуальному насильству, пов’язаному з війною

За фінансової підтримки Європейського Союзу в Україні реалізується проєкт «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з війною». Виконавець проєкту – Міжнародний благодійний фонд «Український Жіночий Фонд» у партнерстві з ГО «Ла Страда Україна» та ГО «Асоціація жінок-юристок України «ЮрФем».

Мета проєкту – створення ефективної цілісної системи підтримки людей, зокрема, жінок, які зазнали сексуального насильства, пов’язаного з війною (СНПК), аби постраждалі могли отримати необхідну допомогу з урахуванням міжнародного досвіду та регіональних особливостей, а також ефективно захищати свої права в судах.

У рамках проєкту протягом серпня-вересня 2024 року у кожному з 14 пілотних регіонів, серед яких і Хмельницька область, пройде серія додаткових офлайн тренінгів на тему «Сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом: надання комплексної допомоги постраждалим» для працівників сфери охорони здоров’я, психологів, психотерапевтів – надавачів послуг постраждалим від СНПК, і окремо – для керівництва територіальних громад області.

Проведення тренінгу для фахівців Хмельницької області заплановано на 27-28 серпня цього року.

До участі запрошуються керівники структурних підрозділів, які  реалізують державну політику у сфері забезпечення гендерної рівності та виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на регіональному рівні, а також надавачі послуг для постраждалих від СНПК та радники з гендерних питань. Запрошуються також і представники територіальних громад.

Контактна особа – Леся Стебло, тренерка, виконавча директорка ГО «Захист – об’єднання волонтерів» (електронна пошта: pol.lesya@gmail.com, тел. 067 647 34 37).

План тренінгу

попередня статтяЗ Україною в серці – в Україні живу!