На Хмельниччині відбудеться фестиваль “Читай українське!”

Хмельницька обласна бібліотека для дітей імені Т.Г. Шевченка  увійшла до переліку переможців другого мистецького конкурсу культурно-мистецьких проєктів, спрямованих на організацію і проведення заходів з промоції читання, який був оголошений Українським інститутом книги 13 червня 2024 року.

На конкурс бібліотекою було подано проєкт “Читай українське!” Його метою є підвищення інтересу до читання книг сучасних українських авторів, зокрема письменників-воїнів, формування у читачів різних вікових груп переконання, що читання – це важливий тренд у цивілізованому суспільстві, який позитивно впливає на розвиток особистості, її національної ідентичності, сприяє досягненню успіху у житті і забезпечує змістовне дозвілля. У межах реалізації проєкту в жовтні 2024 року у бібліотеці буде проведено літературний фестиваль “Читай українське!”, в якому візьмуть участь відомі українські письменники − Ірина Мацко, Сергій Лоскот, Зоряна Живка, Сергій Гридін, Катерина Єгорушкіна.  Програма фестивалю передбачає святкове відкриття заходу, проведення презентацій книг, у тому числі з використанням методу сторітелінгу, автограф-сесій, тематичних вечірок, майстер-класів від письменників, літературних побачень.

Важливими результатами проєкту стане забезпечення потреб учасників цільової аудиторії у спілкуванні з письменниками, обговоренні тем творення сучасної літератури, авторського бачення літературного процесу, підвищення їх інтересу до читання книг та творчості авторів, у тому числі сучасних українських героїв, які зі зброєю у руках захищають Україну, її культуру, традиції та народ.

За матеріалами Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г. Шевченка  

попередня стаття“Жити назустріч”: соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя
наступна стаття29 серпня – День пам’яті загиблих захисників України