Нові можливості для розвитку громад та бізнесу: каталоги від SURGе

Вересень відкриває нові можливості для розвитку громад, і оновлений каталог від Проєкту SURGe стане путівником у світі грантів, навчальних програм та міжнародної/партнерської підтримки.

Всі можливості традиційно згруповані у три основні розділи: гранти, навчання та події.

Серед пріоритетів грантових програм цього місяця – відновлення інфраструктури на засадах прозорості, інклюзивності, екологічності, енергоефективності, безпеки та економічної доцільності. Важливим напрямком залишається підтримка та реінтеграція ветеранів та їхніх родин.

Ця осінь буде також насиченою важливими міжнародними конференціями, присвяченими відновленню та розвитку України, і реєстрація на них уже відкрита. Тож якщо це в інтересах вашої громади або ви хочете поділитися власним досвідом чи баченням змін – маєте шанс бути почутими.

У Проєкті наголошують, що участь у грантових програмах та залучення партнерської підтримки сприяють підвищенню спроможності громад і реалізації проєктів, які відповідають потребам місцевих жителів і стратегічним пріоритетам розвитку.

Також у SURGе переконані, що особлива увага має приділятися ролі локального бізнесу у відновленні громад. Тому Проєкт підготував спеціальний каталог грантів для мікро-, малого та середнього бізнесу. Каталог містить актуальні державні та міжнародні грантові конкурси, а також окрему добірку можливостей для розвитку власної справи ветеранами.

Цей каталог може стати інструментом підтримки та комунікації, який громади мають змогу використовувати для інформування підприємців про доступні гранти, розміщуючи його на своїх офіційних ресурсах.

Завантажити та поширити каталоги можна за посиланнями:

Каталог можливостай для громад (ЗАВАНТАЖИТИ PDF)

Окремий каталог можливостай для мікро-, малого та середнього бізнесу громад (ЗАВАНТАЖИТИ PDF)

Джерело: Сайт «Децентралізація»

попередня статтяОнлайн-курс “Спільна мета: підтримка родин військовослужбовців”
наступна статтяВіолета Лабазюк перебуває з робочою поїздкою у Польщі