Відбулось засідання робочої групи з питань створення інформаційної платформи громадського здоров’я

17 вересня Міністерство охорони здоров’я спільно із профільним комітетом Верховної Ради України провело засідання робочої групи, що була утворена наказом МОЗ від 9 серпня 2024 року. У зустрічі в режимі онлайн взяла участь заступник керівника виконавчого апарату обласної ради Тетяна Зеленко.

До заходу долучився радник Прем’єр – міністра України з питань охорони здоров’я і соціальної політики Дмитро Луфер.

У режимі відеоконференції учасники онлайн-зустрічі обговорили концепцію створення інформаційної платформи громадського здоров’я.

В Україні, як і у світі, спостерігається тенденція до активного накопичення даних про здоров’я, що включають інформацію про стан здоров’я населення, медичні послуги, тривалість та якість життя.

Розвиток інфраструктури збору та обробки даних має на меті створення системи автоматизації для прийняття рішень на основі як персоніфікованих, так і знеособлених даних, що підвищує точність прогнозування і покращує якість медичних послуг.

Тому створення єдиної інформаційної платформи громадського здоров’я є надзвичайно важливим кроком для вирішення багатьох проблем.

Сподіваємося, що нова платформа покращить обробку та звітування даних, розширюючи можливості ЕСОЗ, підтримуючи аналітичні процеси в сфері охорони здоров’я і тим самим підвищить якість надання медичних послуг населенню.

Підбиваючи підсумки засідання, його учасники обговорили подальші кроки щодо функціонування інформаційної платформи громадського здоров’я.

попередня стаття«InventorUA»: обдаровану молодь запрошують взяти участь у Всеукраїнському конкурсі