Відбулась зустріч із заступником Міністра освіти і науки України

Голова обласної ради Віолета Лабазюк мала зустріч із заступником Міністра освіти і науки України Андрієм Сташківим: обговорили актуальні питання реформи освіти, зокрема питання пілотування профільної середньої школи та освітніх субвенцій.

Основна мета приїзду заступника – нарада керівників обласних закладів післядипломної педагогічної освіти, яка сьогодні, за його участі, проходить у Хмельницькому.

Міністерство освіти і науки України запропонувало створення тьох видів ліцеїв – академічних, професійних та наукових, які матимуть різну спрямованість та найкраще забезпечать розподіл контингенту здобувачів освіти відповідно до їх інтересів, здібностей та можливостей.

Також на Хмельниччині затвердили прогнозовану мережу із 48 академічних ліцеїв. Вони мають пройти процеси трансформації та почати функціонувати через три роки.

Наразі основним завданням є побудова нової освітньої інфраструктури, яка дозволить забезпечити однаково високе здобуття знань учнями, як міської так і сільської місцевості.

“Спільними зусиллями, співпрацюючи та враховуючи погляди освітян, батьків та самих дітей, зможемо досягнути поставленої цілі”, – на завершення зустрічі підсумувала голова обласної ради.

попередня статтяРанкова молитва за військових, їх сім’ї та захист нашої країни
наступна статтяМолитовний сніданок у Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії