Міжнародний дослідницький проєкт для школярів Грузії, України та США триває

За підтримки голови обласної ради Віолети Лабазюк та грузинського офісу Американських рад міста Тбілісі на Хмельниччині реалізовується міжнародний дослідницький проєкт, що об’єднав учнів старших класів з України, Грузії та Сполучених Штатів Америки.

Учасниками міжнародного дослідницького проєкту, відповідно до укладеного у 2022 році Меморандуму про Співпрацю з державною школою міста Хашурі (Грузія), є учні Дунаєвецьких ліцеїв № 1 і № 4 Дунаєвецької міської територіальної громади.

Днями стартував черговий етап тристороннього міжнародного онлайн-проєкту для школярів Грузії, України та США, у рамках якого буде проведено низку онлайн-зустрічей.

У складі міжнародних команд учні Дунаєвецького ліцею № 4 та Ліцею № 1 разом зі своїми наставниками – викладачами англійської мови Світланою Ігнатьєвою, Мариною Сметанюк та Ганною Ройзнер працювали над такими напрямками проєкту:

  • культурний обмін і взаєморозуміння;
  • міждисциплінарна співпраця, вирішення проблем та інновації;
  • презентаційні та комунікаційні навички;
  • мережа та довгострокова співпраця;
  • розвиток дослідницьких навичок.

За дорученням голови обласної ради Віолети Лабазюк учасників міжнародного дослідницького проєкту з України, Грузії та Сполучених Штатів Америки привітав заступник керуючого справами виконавчого апарату обласної ради Юрій Марущин. Посадовець побажав школярам креативного спілкування, чудових ідей та захопливих наукових досліджень. «Попри те, що ви представляєте різні країни, мета єдина – обмінятися цікавим досвідом, скомунікувати, розширити світогляд та удосконалити знання з англійської мови. Безперечно, це нові можливості та досягнення у мабутньому», – зазначив Юрій Віталійович.

Організатори проєкту – Маріам  Бліадзе, координатор програми FlEX, Американських рад, грузинського офісу, м.Тбілісі та Басистий Вадим, радник голови Хмельницької обласної ради.

попередня стаття«SpivankaFEST»: фестиваль-конкурс української пісні запрошує до участі талановитих дітей
наступна стаття15 жовтня – Міжнародний день білої тростини