Україна+Македонія – любов до фольклору без кордонів 

Минулого тижня, протягом 8-12 жовтня, у рамках мистецького проєкту «Європейський етнобус», делегація зі Славутської міської територіальної громади відвідала Македонію.

На запрошення македонської сторони представники творчого колективу Славутської школи мистецтв – зразковий фольклорний гурт «Щедрик» та хореографічний гурт «Оберіг» взяли участь у Міжнародному фольклорному фестивалі «Грайлива молодь», представляючи за кордоном традиційну українську культуру для прекрасної глядацької аудиторії.

Керівники колективів зазначають, що враження від насиченої закордонної поїздки залишилися величезні. Адже тиждень дружнього творчого спілкування між містами Славута та Богданці (Македонія) у рамках проєкту «Європейський етнобус» був  наповнений виступами, творчими зустрічами, цікавими екскурсіями, обговоренням майбутнього партнерства між містами Славута та Богданці (Македонія), а також розміреним відпочинком.

У рамках офіційної зустрічі представники делегацій обговорили проблемні питання міст на рівні муніципалітетів, ознайомилися з роботою місцевого професійного ліцею та також поспілкувалися про подальшу співпрацю.

Такі поїздки – унікальна можливість не лише представити традиційну українську культуру, а й налагодити плідну співпрацю між регіонами.

За підсумками візиту домовлено про підписання між славутською та македонською сторонами Меморандуму про започаткування співпраці, зокрема щодо реалізації грантових проєктів.

За інформацією Славутської міської ради

попередня статтяНовий старт: набір на навчання в межах програми «Точка дотику»
наступна статтяЯк використовувати штучний інтелект у медицині, – реєструйтеся на онлайн-конференцію