
На Хмельниччині реалізовується важливий проєкт зі збереження нематеріальної культурної спадщини. За підтримки Хмельницької обласної ради цьогоріч було видано унікальний ілюстрований альманах з гастрономічної культури “Поділля має свій смак!”. Збірка стала підсумком двадцятип’ятирічної роботи засновників і команд двох ресторанів нашого міста.

Задля популяризації бренду локальної кухні Хмельниччини сьогодні в університеті управління та права імені Леоніда Юзькова відбулася презентація ілюстрованого альманаху серед освітян, науковців та студентства регіону. У заході також взяв участь перший заступник голови обласної ради Володимир Гончарук, який від імені голови обласної ради Віолети Лабазюк привітав присутніх та наголосив на важливості реалізації таких проєктів.

Автори-упорядники книги Вікторія Церклевич, Анна Діль, Артем Блаута та Майя Онищук поділилися ідеєю створення краєзнавчого видання та розповіли про різноманітну та цікаву гастрономічну культуру нашого краю.

Популяризація нематеріальної спадщини, допомагає не лише зберегти нашу історію, а й передати її наступним поколінням. Кожен на своєму місці, долучаючись до таких ініціатив, робить важливий внесок у розвиток й збереження як традицій так і культурної ідентичності Хмельниччини.












