Інформація про заходи з протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 у Хмельницькій області

За інформацією ЦГЗ МОЗ України, в Україні лабораторно підтверджено 84 випадки інфікування коронавірусною інфекцією COVID-19.

Усього зафіксовано 3 летальні випадки від COVID-19 в Україні. Один пацієнт вже одужав, повторне діагностування підтвердило відсутність вірусу в організмі.

Загалом, вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України дослідила більше 860 зразків. Лабораторії досліджують не лише зразки людей, яким встановлено підозру, а й контактних осіб.

У Хмельницькій області не зафіксовано випадків зараження COVID-19. У Хмельницькій інфекційній лікарні знаходиться 1 пацієнт із підозрою на коронавірусну інфекцію. Загалом, на лікуванні у цьому закладі перебувають 76 пацієнтів, з них 13– з діагнозом «пневмонія», 31 – з діагнозом «грип».

За добу бригади екстреної медичної допомоги з приводу ГРЗ виїжджали 20 разів та 1 раз з підозрою на COVID-19 (особу госпіталізували). З діагнозом «негоспітальна пневмонія» госпіталізовано 24 особи. З ГРЗ госпіталізовано 24 особи, 5 з яких – з пневмонією, 1 людині проводили експрес-тест на COVID-19.

В інфекційних лікарнях/відділеннях області діють 573 ліжкомісця.

У закладах охорони здоров’я області знаходиться 187 апаратів штучної вентиляції легень, з них вільні – 149.

В області працюють 72 лікарі-інфекціоністи, котрі за необхідності, готові надавати допомогу хворим на COVID-19.

У закладах охорони здоров’я області триває режим карантину, заборонене відвідування хворих, тимчасово призупинено планові хірургічні втручання та планові госпіталізації.

Хмельницька область отримала сучасний шестиканальний прилад «Ампліфікатор CFX96», який шляхом ПЛР-діагностики допоможе виявити збудник 11 видів респіраторних інфекцій, в тому числі і коронавірусної COVID-19. Це пришвидшить діагностику, щоб активізувати надання допомоги по кожному з видів інфекцій.

На самоізоляції перебувають 1458 осіб, загалом з початку карантину – 1609 осіб.

Хмельницький обласний центр громадського здоров’я у співпраці з медичними працівниками та ЗМІ проводить заходи з інформування громадян щодо профілактики і запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Так, відбулося 2257 таких заходів, в тому числі матеріалів на ТБ, радіо, публікацій у друкованих періодичних виданнях, соціальних мережах та інших засобах масової інформації.

Також Хмельницький обласний центр громадського здоров’я розробив листівки «Коронавірус: ВООЗ, МОЗ України рекомендує дотримуватися звичайних заходів обережності» та «Техніка миття та обробки рук». За сприяння волонтерів Національного корпусу ХОЦГЗ розповсюджує листівки у всіх населених пунктах області. Листівки розміщують на зупинках громадського транспорту, в аптеках, магазинах, супермаркетах, АЗС, банках, інших ймовірних місцях скупчення людей.

Додатково:

Станом на 20. 03. 2020 р. у закладах охорони здоров’я області було 5339 респіраторів класу захисту FFP2, 8379 респіраторів класу захисту FFP3, 67 659 масок хірургічних (медичних), 480 захисних щитків, 2419 ізоляційних халатів, 1156 костюмів біозахисту, 65 644 рукавичок неталькованих нітрилових, 9 303 бахіл.

Станом на 13 годину 24.03.2020 р. у місті Хмельницькому зафіксована 1 підозра на COVID-19. Зразки біоматеріалу направлені на дослідження.

За матеріалами КНП «Хмельницький обласний центр громадського здоров’я»

Хмельницької обласної ради

попередня статтяНа ХАЕС вводять жорсткіші запобіжні заходи щодо COVID-19
наступна статтяОГОЛОШЕННЯ!