30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек

У цей день вітання з професійним святом приймають бібліотекарі — провідники у світ знань, казок, подорожей, фантастики, наукових відкриттів. Їм відомі секрети класифікації книг, складання бібліографічних довідників та каталогів.

Сьогодні в Україні налічується близько 40 тисяч бібліотек. Лише на Хмельниччині діють 749 публічних бібліотек, з них три обласних, 30 центральних бібліотек територіальних громад, 27 публічних бібліотек для дітей та 649 сільських публічних бібліотек. Послугами книгосховищ користуються десятки тисяч читачів.

Бібліотечні заклади мають значний досвід у запровадженні інновацій, цікавої проектної діяльності та створення комфортних умов для творчого розвитку громад, завдяки якому поповнюють свої ресурси, оновлюють матеріально-технічну базу, гідно репрезентують інтелектуальні і культурні здобутки нашого народу.

В рамках відзначення 85-ї річниці Хмельницької області та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек 29-30 вересня на базі Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки проводиться ХІV Форум бібліотекарів Хмельниччини.

Від імені голови обласної ради, всього депутатського корпусу та від себе особисто з професійним святом учасників форуму та усіх бібліотекарів області привітала заступник керівника виконавчого апарату обласної ради Тетяна Зеленко.

У своєму вітальному слові Тетяна Іванівна зазначила: «Я переконана, що саме бібліотеки є тими інформаційними ланками, які протистоять кремлівській пропаганді, відкривають сторінки правдивої історії нашого народу, його героїчної боротьби за утвердження своєї національної ідентичності».

Тетяна Зеленко від імені та за дорученням голови обласної ради Віолети Лабазюк подякувала бібліотекарям за багатогранну діяльність, побажала найголовнішого на сьогодні – перемоги над ворогом та щасливого майбутнього нашій Україні, а також вручила Грамоти обласної ради та цінні подарунки кращим працівникам бібліотечної справи.

Всеукраїнський день бібліотек – ще один привід згадати мудру істину про те, що читати не шкідливо, шкідливо не читати. І це закономірно, адже бібліотеки – одне з великих надбань цивілізації. Без цих закладів неможливо уявити розвиток науки, освіти, культури, життя громадян нашої країни.

попередня статтяМинув 81 рік з початку масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр під час окупації Києва у 1941-1943 роках
наступна статтяДо уваги роботодавців: як подати звіт №3-ПН про вільні робочі місця?