Представники ІТ-кластеру Хмельницького підбили підсумки року та визначили основні напрямки діяльності на 2023-й

У рамках циклу робочих зустрічей голови обласної ради Віолети Лабазюк та представників ІТ-кластеру Хмельницького вчора було підсумовано спільну роботу та визначено перспективи на 2023-й рік. Від обласної ради на зустріч були запрошені заступник керуючого справами виконавчого апарату обласної ради Юрій Марущин, директор Агенції регіонального розвитку області Катерина Савчук та радник голови обласної ради Вадим Басистий(на громадських засадах).

ІТ-кластер Хмельницького – це група ініціативних людей, які об’єдналися, на громадських засадах задля розвитку ІТ-галузі. Учасники ставлять за мету поєднати освіту, бізнес та представників влади для розвитку сфери інформаційних технологій в регіоні.

За підсумками робочого візиту голови обласної ради до штату Юта (США) було проведено спільну зустріч з представниками ІТ-кластеру, під час якої присутні напрацювали ініціативи та пропозиція для співпраці з аналогічними компаніями штату щодо залучення інвестицій та реалізації спільних проєктів з провідними спеціалістами.

У продовження цієї спільної роботи було проведено низку онлайн-зустрічей з керівником ІТ-компанії MARG штату Юта (США) Оуеном Фуллером та нашими земляками, представниками ІТ-кластеру Хмельниччини. Зокрема, наші спеціалісти мали змогу презентувати пану Оуену свої проєкти, розповісти про основні напрацювання та взяти участь в онлайн-заході, який об’єднав представників даної галузі з різних куточків світу, аби краще скоординувати роботу над реалізацією спільних ініціатив.

Підбиваючи підсумки 2022 року, керівник ІТ-кластеру Хмельницького Степан Танасійчук детально ознайомив присутніх з діяльністю кластеру, розповів про співпрацю з закладами освіти регіони щодо проведення різноманітніх майстер-класів для молоді, заходів, спрямованих на ознайомлення юних спеціалістів з роботою в IT-сфери для проходження подальшої практики та залучення їх до виконання спільних проєктів, організацію та проведення зустрічей з нашими аграріями, представниками бізнесу, розробку спеціальних програм для компаній  області, розповів про перебіг та результати бізнес-поїздок та знайомством з  ІТ-кластерами інших регіонів.

Окресливши основні напрямки роботи на наступний рік, присутні наголосили на тому, що у 2023 році робота кластеру буде спрямована на залучення нових компаній у кластер, співпрацю з іноземними компаніями та кластерами, проведення хакатонів та зустрічей зі студентами, які навчаються на IT-спеціальностях та хочуть у майбутньому реалізувати себе у цій сфері.

На завершення зустрічі Степан Танасійчук подякував голові обласної ради за підтримку та сприяння у налагодженні співпраці з американськими партнерами, адже це чудова можливість заручитись підтримкою потужних айтішних компаній.

попередня статтяЛікарняних та декретних допомог виплачено на суму 500 мільйонів гривень
наступна статтяРеформа містобудування: законопроєкт 5655 посилить роль органів місцевого самоврядування у будівельному процесі