У Малієвецькому обласному історико-культурному музеї офіційно стартував туристичний сезон

19 квітня у комунальному закладі культури «Малієвецький обласний історико-культурний музей» відбулась презентація нового туристичного сезону 2023 року під назвою «Ретріт в Малієвецькому маєтку». У заході взяв участь заступник голови обласної ради Валентин Соколюк, представники обласної державної адміністрації, Державного історико-культурного заповідника «Межибіж», Державного історико-культурного заповідника «Самчики», краєзнавці та науковці.

Директор музею Анастасія Донець ознайомила присутніх з новими цікавими інноваційними ідеями, які очікують туриста в цьогорічному сезоні.

У рамках заходу також відбулася презентація спільного квитка «З Волині на Поділля».

Це гарний подарунок тим, хто ще не відвідував Маліївці, Меджибіж чи Самчики. Квиток можна придбати у будь-якому із трьох вказаних закладів та скористатися ним у зручний час впродовж 2023 року.

Проект має на меті популяризувати заклади, розвивати внутрішній туризм, залучати інші заклади та об’єднувати музейну спільноту області.

Заступник голови обласної ради Валентин Соколюк у своєму вітальному слові з приємністю зазначив, що  Малієвецький обласний історико-культурний музей є одним з найкращих туристичних місць області, мальовничим історико-культурним комплексом, який постійно вабить  туристів та у будь-яку пору року вражає своєю неповторністю та природною красою.

«Хмельниччина має великий туристичний потенціал. Тому обласна влада зацікавлена розвивати привабливі туристичні локації.

Сьогодні музей має напрямок історико-культурний, але заклад має все для того, аби стати заповідником. Наразі основне завдання – зберегти резиденцію Орловських та пам’ятку садово-паркового мистецтва національного значення «Малієвецький парк», розвивати науковий і туристичний напрямок.  Саме такою була мета створення обласною радою у квітні 2021 року комунального закладу культури «Малієвецький обласний історико-культурний музей», який сприятиме популяризації, раціональному використанню та збереженню пам’ятки архітектури національного значення.

Основними напрямками діяльності вашого закладу є музейна сфера, мистецький простір, туризм, рекреація та реставрація. Тому щиро бажаю керівництву та працівникам Малієвецького обласного історико-культурного музею й надалі успішно  розвивати культурний, історичний, туристичний та рекреаційний потенціал території пам’ятки, відшуковувати нові точки дотику щодо впровадження нових видів туристичних послуг із залученням інвестицій та грантів, створення нових робочих місць, збереження пам’ятки від руйнування», – сказав Валентин Іванович.

За самовіддану працю у справі збереження, відродження та розвитку культурної та туристичної спадщини Валентин Соколюк вручив Анастасії Донець презентаційні матеріали.

попередня статтяЯк онлайн перевірити стан готовності документів
наступна статтяДопомагаємо волонтерам – підтримуємо наших військових!