Голова обласної ради зустрілась з польськими партнерами – обговорили співпрацю

Голова обласної ради Віолета Лабазюк продовжує активно налагоджувати співпрацю з іноземними партнерами. Головна мета зустрічей з делегаціями – залучення необхідної гуманітарної допомоги для нашого регіону.

Вчора Віолета Олександрівна зустрілась з польськими партнерами Рафалем Томаля членом правління Фонду розвитку регіонів Польщі, Карлом Ремарком-Мюллером керівником благодійного фонду «Розвиток Хмельниччини», Василем Дмитрушем керуючим Фундації «Розвиток Дрогобиччини» та Анною Баклі директором польського Центру підтримки інтеграції – СІС.

Сторони обговорили питання міжрегіональної співпраці, реалізацію спільних благодійних проєктів з метою надання підтримки внутрішньо переміщеним особам, що проживають у регіоні, військовим формуванням, які боронять країну на передових позиціях.

«Вкотре хочу подякувати всім нашим партнерам, зокрема вашому благодійному фонду за допомогу Хмельницькій області. Для України сьогодні як ніколи значима підтримка кожної з країн ЄС. Віримо, що завдяки сталій допомозі країн-партнерів Перемога настане вже зовсім скоро. Саме з цією метою кожен сьогодні робить свій внесок у спільну справу. Після Перемоги розраховуємо на підтримку партнерів у справі відбудови нашої держави», – зазначила голова ради.

Також під час зустрічі представники приділили увагу розгляду питань підтримки закладів охорони здоров’я області, зокрема отримання сучасного медичного обладнання, питання зеленої енергетики, проблематики аграрної галузі у регіону та впровадження на території області заходів щодо правильного поводження з твердими побутовими відходами.

Голова обласної ради розповіла польській делегації про реалізацію екологічного проєкту «Хмельниччина йде на чистоту», головним завданням якого було об’єднати бізнес, громаду та владу для обміну  досвідом щодо розробки та впровадження регіональних проєктів з управління відходами у кожній територіальній громаді. Польська сторона зацікавилась даним проєктом.

На завершення зустрічі Віолета Лабазюк та Рафал Томаля підписали Меморандум про співпрацю і партнерство й домовились про подальшу комунікацію.  Також поляки поцікавились потребами нашої області щодо допомоги ВПО та військовим формуванням. За підсумками зустрічі сторони домовились про те, що обласна рада опрацює дане питання та надасть партнерам необхідну інформацію.

До нашого регіону іноземні партнери завітали також з гуманітарною місією – передали чергову партію медичної гуманітарної допомоги для Хмельницької обласної  лікарні від польського благодійного фонду “FUNDACJA ROZWOJU REGIONÓW”, а саме персоналізовану регенераційну терапевтичну систему MAGELLAN. Обладнання використовується для відновлення тканин у військових.

Ще раніше було передано понад 150 інфузійних насосів вартістю 400 тис. євро. Також надавалась необхідна допомога до штабу обласної ради у вигляді  вантажу дитячого ортопедичного обладнання, який було передано в дитячий будинок.

попередня статтяУряд затвердив новий план створення безбар’єрного простору в Україні на наступні два роки
наступна статтяСпільний проєкт «Схід і Захід разом»: національно-патріотичний захід «Подвиг заради майбутнього»!