Міцніють українсько-польські відносини

З метою налагодження співпраці з міжнародними партнерами задля розвитку та підтримки Хмельниччини голова обласної ради Віолета Лабазюк перебуває з робочим відрядженням у Люблінському воєводстві, (Польща).

Протягом тижня голова обласної ради візьме участь у міжнародній об’єднавчій платформі, на яку Віолета Лабазюк була запрошена Віце-маршалком Люблінського воєводства Збігнєвом Войцеховським на Міжнародному саміті лідерів українських та іноземних міст, громад та регіонів.

Вчора посадовець відвідала м. Янів-Любельський, де зустрілася з представниками міської та повітової влади. Політичні діячі обговорили досвід реформи децентралізації Польщі та його реалізацію в Україні. Також Віолета Олександрівна розповіла партнерам про основну мету свого візиту та ситуацію в регіоні. Візит голови обласної ради є сигналом підтримки нашої держави загалом та Хмельницької області зокрема на міжнародному рівні.

Другою точкою візиту у м. Янів-Любельський була зустріч з друзями та партнерами – Цезарієм Щуровським та Тетяною Шевчук. Тетяна – переселенка з Житомира, яка була вимушена виїхати через війну за кордон. Більше року разом з Цезарієм їхня фундація Jana Zamoyskiego допомагає українцям в Любліні, прийнявши та забезпечивши житлом близько сотні осіб. Також родина працює в підтримку наших Збройних Сил, неодноразово направляючи необхідну провізію та амуніцію для хмельницьких формувань на передову.

У рамках відвідин голова ради також мала нагоду зустрітися та поспілкуватися з родинами внутрішньо переміщених осіб, для яких готель Цезарія під назвою Hotel Krolewski став другою домівкою. З початку війни тут не перестають надавати необхідну допомогу багатьом українцям з Харківської, Запорізької, Одеської областей, а також з міст Київ та Ірпінь. Віолета Лабазюк обговорила з переселенцями виклики, які сьогодні мужньо долає наш народ, поінформувала людей про основні програми підтримки обласної ради та Уряду України.

У більшості родин – пошкоджені або зруйновані будинку, бо знаходились в зоні проведення активних бойових дій.  Тому люди намагаються пристосуватися до нового життя за кордоном. Однак, всі вони вірять, що незабаром повернуться додому.

Віолета Лабазюк подякувала польським партнерам з Люблінського воєводства за єдину непохитну позицію, підтримку з самого початку повномасштабного вторгнення та готовність братського польського народу знаходити спільні рішення, які допомагають наблизити довгоочікувану Перемогу України над російським агресором.

попередня статтяПідбито підсумки  І-го туру П’ятого ювілейного Всеукраїнського конкурсу естрадної пісні імені Миколи Мозгового
наступна статтяОбговорено перспективи післявоєнного відновлення на шляху становлення членства України в ЄС