В Маліївцях відбулася всеукраїнська науково-краєзнавча конференція

29 вересня у Малієвецькому обласному історико-культурному музеї відбулася Друга всеукраїнська науково-краєзнавча конференція «Шляхетна Україна. Матеріальна та духовна культура», приурочена до другої річниці відкриття музею.

Науковці-музеєзнавці, паркознавці, мистецтвознавці, музейники-практики, краєзнавці з Хмельниччини, Львівщини, Тернопілля, Київщини, Одеси, Запоріжжя, Києва обговорювали актуальні проблеми у галузі туризму та музейної справи під час пленарного засідання та роботи секцій.

З вітальним словом до присутніх звернулися Ігор Гирич, доктор історичних наук, професор, завідувач відділу Інституту української археографії та джерелознавства імені М. Грушевського НАН України, багатолітній шефредактор журналу «Пам’ятки України», та Оксана Лобко, кандидатка історичних наук, представниця ВБО «Асоціація благодійників України», знана дослідниця палацово-паркових комплекців Поділля.

Значний інтерес присутніх викликав збірник матеріалів попередньої науково-практичної конференції «Шляхетна Україна. Матеріальна та духовна культура», що вийшов друком напередодні.

Неабиякий успіх мала презентація книги Дмитра Антонюка «Замки і резиденції України, пов’язані з польськими родами», що відбулася в рамках конференції.

Найближчим часом заплановано вихід друком матеріалів конференції.

попередня статтяВіолета Лабазюк вручила відзнаки спецпризначенцям
наступна статтяВручили відзнаки військовослужбовцям територіальної оборони