Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідав Хмельниччину

Минулими вихідними Хмельниччину з архіпастирським візитом відвідав Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

14 жовтня Митрополит взяв участь в освяченні каплиці, збудованої при храмі на честь Всіх святих землі Української, що на вулиці Тернопільській в обласному центрі.

Митрополит Епіфаній також у супроводі духовенства відвідав у Хмельницькому один із підрозділів Сил спеціальних операції Збройних сил України. Командир частини розповів йому про історію військового підрозділу та теперішні виклики, які  долають українські захисники.

Біля меморіалу на честь полеглих воїнів ССО відбулася заупокійна молитва та покладання квітів. Окрім того, предстоятель ознайомився з ходом будівництва місцевого храму та помолився біля нього з українськими воїнами.

Епіфаній подякував військовослужбовцям за жертовне служіння та вручив командиру частини орден святого великомученика Юрія Переможця. А завершилися відвідини військового підрозділу оглядом музею та новітнього центру медичної допомоги.

У неділю, 15 жовтня, Предстоятель Помісної Української Православної Церкви очолив  у Свято-Покровському кафедральному соборі Божественну літургію.

До спільної молитви за мир та злагоду разом з прихожанами долучилися голова обласної ради Віолета Лабазюк, її заступник Валентин Соколюк, депутати обласної ради Аліна Коваль, Юрій Смаль, народний депутат України Сергій Лабазюк, представники обласної та міської влади, керівники правоохоронних структур, волонтери та громадськість.

Під час богослужіння лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

Звертаючись до вірян, Епіфаній сказав: «День за днем ми успішно звільняємо і боронимо Богом дану нам землю. І прийде той час, коли ми разом будемо святкувати велику українську перемогу, бо ми приречені з вами на перемогу, тому ми молимося і дякуємо Богові і просимо його Благословення на подальші наші дні. Ми повсякденно у своїх молитвах згадуємо наших новітніх Героїв – воїнів, які боронять зараз нашу територіальну цілісність. Завдяки їхньому героїчному подвигу сьогодні тут ми можемо збиратися під відносно мирним небом, молитися, спілкуватися, радіти і єднатися, щоб надалі в цій наполегливій боротьбі досягнути остаточної перемоги, після якої в Україні запанує справедливий мир».

Наприкінці богослужіння Митрополит Епіфаній звернувся до присутніх, зазначивши про важливість єднання у своїй помісній Українській Православній Церкві та відзначив благодійників церковними нагородами.

Завершилася урочиста відправа уставним многоліттям.

У підготовці матеріалу використані фото https://www.pomisna.info/

попередня статтяПідписано Меморандум про співпрацю у сфері благодійної діяльності
наступна статтяТеатр Старицького з гастролями відвідав Волочиськ