Волонтерський загін «Мрія»: енергія та патріотизм задля допомоги українським воїнам  

Сьогодні перший заступник голови обласної ради Володимир Гончарук зустрівся з учасниками волонтерського загону «Мрія» – школярами Чепелівської гімназії імені Петра Шемчука, що на Красилівщині.

Координує роботу волонтерського загону Тетяна Тустановська – учителька математики Чепелівської гімназії. У складі загону трудяться і дорослі односельці, й діти, які кожен у силу можливостей працюють задля допомоги нашим захисникам, які мужньо та відважно відстоюють незалежність України.

Тетяна Володимирівна розповіла, що волонтерська робота «Мрії» стартувала задовго до повномасштабного вторгнення росії в Україну, ще у 2014 році. Найпотужніше, звісно, волонтери проявили себе з початком повномасштабної війни – плели маскувальні сітки, збирали теплі речі, засоби гігієни, продукти харчування та готували їжу для підрозділів Збройних сил України.

Наразі волонтерський загін активно втілює два проєкти «Павутинки життя» – плете маскувальні сітки для збереження життя захисників та їх військової техніки, а також виготовляють окопні свічки, аби зігрівати військових теплом своїх сердець. За 608 днів повномасштабного вторгнення руками вихованців «Мрії» створено 300 сіток різних розмірів та понад дві тисячі окопних свічок.  За словами волонтерів, найбільшу за розміром сітку 6 на 12 метрів було плести складно, проте зуміли виготовити таких кілька десятків.

Користуючись нагодою, юні волонтери презентували першому заступнику голови обласної ради ювілейну 300 маскувальну сітку, яку посадовець в той же день передав військовим на передову.

Для придбання матеріалів для сіток та парафіну на виготовлення свічок у Чепелівській гімназії проводять  волонтерські учнівські акції, допомагають і підприємці. Потужну підтримку з придбанням матеріалів надають колектив Хмельницького комунального підприємства «Електротранс» та волонтерська група «ФОП «Красилів».

Володимир Гончарук подякував школярам за волонтерство і патріотизм.

«Боротьба за незалежність України розпочалася фактично майже 10 років тому ще з Революції Гідності. Ми, як держава, відбулися. І це завдячуючи кожному небайдужому, який на своєму місці допомагає стримувати натиск ворога і робить Україну реальною державою. Зокрема, і дякуючи вашому внеску у наближення української Перемоги”, – сказав Володимир Володимирович, звертаючись до волонтерів.

За активну волонтерську діяльність, наполегливість, успіхи у навчально-виховному процесі, вагомий внесок у наближення перемоги Володимир Гончарук вручив Подяки обласної ради Руслані Ашурковій, Богдану Ашуркову та Євгенію Зайченку.

попередня статтяПрограма єОселя – в дії
наступна статтяХмельничанка здобула золоту нагороду на міжнародному чемпіонаті