Фермерам Хмельниччини відшкодують частину витрат на доїльні апарати та сільськогосподарську техніку та обладнання

У середу, 25 жовтня 2023 року, заступник керівника виконавчого апарату обласної ради Тетяна Зеленко взяла участь у другому засіданні комісії з надання бюджетної підтримки з обласного бюджету суб’єктам господарювання за Програмою розвитку агропромислового комплексу Хмельницької області на 2023-2027 роки, яке відбулося в управлінні розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин обласної військової адміністрації за участі депутатів обласної ради Володимира Присяжного, Юрія Смаля, представників обласної військової адміністрації та департаментів ОВА.

На засіданні члени комісії розглянули такі питання:

  1. Про розгляд заявок особистих селянських господарств (фізичних осіб) на часткову компенсацію вартості за придбані установки індивідуального доїння;
  2. Про розгляд заявок сільськогосподарських товаровиробників на часткову компенсацію вартості придбаної с/г техніки та обладнання, технологічного обладнання для виробництва та переробки с/г продукції;
  3. Про розгляд заявок фізичних осіб та сільськогосподарських товаровиробників за напрямом «Бюджетна дотація за утримання телиць у віці з 12 до 18 місяців».

На засідання комісії було подано 147 заявок. Зокрема, 21 заявка – на часткову компенсацію вартості за придбані установки індивідуального доїння, сума відшкодування становить 154,4 тис гривень; 10 заявок на часткову компенсацію вартості придбаної с/г техніки та обладнання, технологічного обладнання для виробництва та переробки с/г продукції, сума відшкодування – 1 094,1 тис гривень та 116 заявок на дотацію за утримання телиць у віці з 12 до 18 місяців, сума дотації складає 654 тис гривень.

Комісія погодила відшкодування вартості придбаних установок індивідуального доїння та придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання  в розмірі 50 % від вартості, але не більше ніж 150 тис гривень на один суб’єкт господарювання, а також 3 тисячі за телицю  віком з 12 до 18 місяців.

Загалом сума до відшкодування становить 1 902,5 тис гривень.

Прийом заявок за Програмою продовжується. Останнє засідання комісії проводиться не пізніше 15 грудня поточного року.

Документи для участі в конкурсі приймаються за адресою:

м.Хмельницький, вул. Свободи, 70, управління розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин облдержадміністрації, каб.314.

Довідки за телефоном: (0382) 79-49-00.

попередня статтяРівненська письменниця презентувала свою творчість в обласній бібліотеці для молоді
наступна статтяЯк захисникам України потрапити на лікування до закордонних клінік?