Голова обласної ради Віолета Лабазюк взяла участь у позачерговому засіданні Правління УАРОР

Сьогодні голова обласної ради Віолета Лабазюк вперше як Віце-президент взяла участь у позачерговому засіданні Правління  Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад» (УАРОР).

Одним з важливих питань порядку денного засідання  було затвердження остаточної  редакції резолюції до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, прийнятої учасниками з’їзду УАРОР наприкінці вересня. У резолюції йдеться про необхідність завершення реформи місцевого самоврядування, зокрема, внесення відповідних змін до Конституції України, про підвищення суб’єктності районних рад шляхом розробки відповідного нормативно-правового підгрунтя, а також про забезпечення повноважень районних та обласних рад, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», в частині прийняття бюджетних  рішень.

Також учасниками засідання прийнято рішення щодо звернення до Президента України про включення до складу делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи на 2021 – 2026 роки представників УАРОРу.

Під час заходу обговорено низку кадрових та організаційних питань. Зокрема, обрано голову Секретаріату УАРОР –  Сергія Левчука,  який  є представником Уповноваженого із захисту державної мови. Крім того, Президента Асоціації Тетяну Єгорову-Луценко делеговано до складу Конференції регіональних і місцевих влад Східного партнерства (CORLEAP). Також обговорено питання щодо формування Плану роботи УАРОРу на наступний рік.

попередня статтяСпортсмени Хмельниччини здобули призові місця на міжнародному турнірі
наступна статтяМіжнародна конференція ARC у Лондоні: обговорено важливі питання