Презентовано «Календар знаменних і пам’ятних дат Хмельниччини» на 2024 рік

У Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася презентація 57-го випуску рекомендаційного бібліографічного довідника «Календаря знаменних і пам’ятних дат Хмельниччини на 2024 рік».

Захід проведено у змішаному форматі: у бібліотеці та на онлайн-платформі за участю науковців, краєзнавців, журналістів, просвітян, працівників музейних, навчальних, бібліотечних закладів області та громадських організацій.

Укладач Календаря, головний бібліограф відділу краєзнавства Оксана Шеін розповіла про дати, що увійшли до «Календаря… на 2024 рік», а це понад 1000 знаменних дат про життя області, у тому числі 150 вперше виявлених.

Про власні дослідження, що увійшли до Календаря розповіли краєзнавці, науковці та освітяни області

Бібліотечна фахівчиня Світлана Михайлова розповіла про історію створення «Календаря знаменних і пам’ятних дат» у далекому 1967 році.

Директорка Хмельницької ОУНБ Катерина Чабан зазначила, що цьогорічне видання календаря, яке підтримано за рахунок Хмельницького обласного відділення ВГО «Українська бібліотечна асоціація», надійде до обласних, центральних бібліотек територіальних громад області, у національні бібліотеки, до установ та організацій.

Видання укладено фахівцями Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека спільно з науковцями, членами Національна спілка краєзнавців України. Видано за сприяння обласного відділення Українська бібліотечна асоціація/Ukrainian Library Association для бібліотек Хмельниччини.

За матеріалами Хмельницької обласної

універсальної наукової бібліотеки

 

попередня стаття«ТИ – ВАЖЛИВА»: світоглядна освітня програма для військовослужбовиць та ветеранок
наступна статтяДругий день стратегічного семінару завершився засіданням Правління УАРОР