Хмельницький відвідав Митрополит Київський і всієї України Епіфаній

13 квітня Предстоятель Православної Церкви України  митрополит Епіфаній  з першосвятительським візитом відвідав місто Хмельницький.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив урочисту Божественну літургію та молебень у храмі Всіх Святих Землі Української, що на вулиці Тернопільській обласного центру.

До спільної молитви долучилися керівники області та міста.

У храмі всі бажаючі могли помолитися до копії чудотворної ікони Божої Матері «Милостива», яка була написана в монастирі Кікос (острів Кіпр).

Після завершення богослужіння Блаженнійший Епіфаній звернувся до вірян з проповіддю.

“Ми живемо не просто в історичний час, ми є не просто співучасниками, але творцями нашої новітньої церковної історії. Новітньої церковної історії, яка дійсно переплетена з історією нашої української держави. Якщо б ми не мали нашої української незалежності, то ніколи б ми не зуміли отримати нашу духовну свободу, отримати визнання нашої автокефалії. Цей шлях був складним. У цьому році ми будемо святкувати 30 років з часу проголошення автокефального руху, з часу проголошення нашої української справжньої православної церкви.

Цей шлях був не простий, але ми пройшли його достойно. Ми розірвали усі ті духовні пута, якими були оплутані протягом трьох століть. Ми вірили, ми молилися, ми покладали надії тільки на Бога. Господь випробовує нашу віру, Господь випробовує, наскільки ми є сильними, наскільки ми маємо бажання, щоб володіти цим великим даром свободи державної і свободи церковної.

Тому двері нашої церкви відкритті для всіх. Ми отримали Томос і прагнемо зараз отримати визнання інших помісних православних церков. Але попереду потрібно ще багато зробити. Зробити для того, щоб наша єдина помісна українська православна церква стала пристановищем для всіх православних України.

Тут, на теренах Хмельниччини, є багато громад, які визначаються, і дуже радісно чути, що вже більше 70 громад прийняли рішення про приєднання до нашої Православної церкви України. Віримо, що Господь і надалі не полишить нас без своєї допомоги. І ми надалі будемо рухатися в напрямку розбудови, в напрямку утвердження тих духовних цінностей, які ми придбали протягом тривалого часу. Ми не маємо права втратити те, що ми здобули. Тому в цей відповідальний час ми повинні бути мудрими та пильними.

Усе залежить від кожного із нас. Ми обираємо наше майбутнє, ми обираємо той час, в якому будемо трудитися, в якому ми будемо наполегливо розбудовувати як церкву, так і нашу українську державу. Ми обираємо не просто добру людину, ми обираємо главу нашої української нації, того хто буде представляти нас на міжнародній арені. Тому ми віримо, що Господь дасть нам мудрість та все те необхідне, щоб ми у майбутньому рухалися в тому напрямку, який був накреслений Революцією Гідності.

Небесна Сотня без зброї в руках змінила шлях розвитку нашої держави, обравши курс на європейське майбутнє. Ми віримо, що цей курс і надалі буде збережено, і ми будемо розбудовувати свою потужну, незалежну, демократичну і європейську Україну спільно з кожним із нас.  Але відчуваючи всю відповідальність, ми молимося до Бога та до Пречистої Матері, щоб вона і надалі покривала нас своїм чесним омофором і відганяла все те зле, що намагається нас поневолити і зруйнувати зсередини.

Покладаючи свою надію на Бога, ми віримо, що все у нас в країні буде добре. Тому нехай Господь надалі нас благословляє!

Слава Ісусу Христу! Навіки Слава!”.

На завершення Предстоятель ПЦУ поспілкувався з місцевими журналістами.

попередня статтяНа Форумі енергоефективного партнерства проаналізували впровадження сучасних фінансових механізмів підвищення енергоефективності
наступна статтяХмельницькі оперативники відзначають 100-річчя з часу виникнення карного розшуку