Міжнародне приготування борщу: Україна – Ірландія

З метою популяризації української культури  Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва започаткував проект «Міжнародне приготування борщу», до якого долучаються друзі та колеги з різних країн.

Особливість його в тому, що під  час приготування борщу в Україні на зв’язок виходять друзі та волонтери  з різних країн світу, щоб доєднатися до приготування та поговорити про нематеріальну культурну спадщину України.

У більшості випадків можна простежити, що українські землі були епіцентром, з якого борщ як страва і культурне явище розходився «борщовим поясом». Борщ почали готувати ще в пізньому Середньовіччі і він міг потрапити до кухонь сусідніх країн шляхом культурних запозичень.

З метою популяризації, української культури, нещодавно директор ХОНМЦКіМ  Майя Онищук, керівник Волочиського Центру культури і дозвілля «Гармонія» ім. М.Чепелюка  Альона Колосінська, власниця піццерії «Чарівна Піч» у м.Волочиськ Тамара Сирота-Петровська готували справжній український борщ.

Із-за кордону на зв’язку був журналіст, керівник інформаційного агентства «Центр журналістських розслідувань» (який проживає зараз в Ірландії), волонтер, керівник соціальної групи «UHUG Ukrainians helping Ukrainians Galway», представник українців у місті Galway – Артем Квашин.

Трансляція відбувалася на платформі Zoom та на сторінках Центру у соціальних мережах Facebook та Instagram, до якої змогли долучитися представники багатьох громад Хмельниччини.

З колядками  до приготування борщу долучився народний аматорський ансамбль народної пісні «Веселий ярмарок» та колектив дітей з Волочиського НВК.

Слідкуйте за новинами на сайті Центру та у соціальних мережах Facebook https://www.facebook.com/onmccim та Instagram https://www.instagram.com/onmccm/

За матеріалами Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва

попередня статтяЯк переселенцям оформити житлову субсидію?
наступна статтяІнформаційна безпека для родин зниклих безвісти: про що потрібно пам’ятати