1236 випускників Хмельницького національного університету отримали дипломи бакалаврів

У Хмельницькому національному університеті відбулася урочиста церемонія вручення дипломів бакалаврів випускникам 2021 року. Від імені голови обласної ради Віолети Лабазюк та усього депутатського корпусу обласної ради з урочистою подією сьогоднішніх випускників університету, їх батьків, викладачів, увесь професорсько-викладацький склад вишу привітала заступник керівника виконавчого апарату обласної ради Тетяна Зеленко.

Цього року 1236 випускників отримали дипломи бакалавра, 83 з них — із відзнакою. Найбільше студентів випустили факультети економіки та управління і гуманітарно-педагогічний.

Вітаючи випускників із завершенням навчання, Тетяна Іванівна сказала: “Вітаю вас з цим гарним і світлим святом. Сьогодні немає в області трудового колективу, де б не працювали випускники Хмельницького національного університету. Сьогодні університет – найбільший,  найпрестижніший та провідний на Поділлі вищий навчальний заклад з європейським рівнем підготовки фахівців, потужним викладацьким потенціалом, модернізованою матеріально-технічною базою та сучасними інноваційними технологіями навчання, де підготовлено більше 60 тисяч висококваліфікованих фахівців. Переконана, що отримана в цьому навчальному закладі освіта допоможе вам влаштуватися у житті”.

Тетяна Зеленко наголосила, що на сьогодні в академічному рейтингу закладів вищої освіти України “Топ-200 Україна 2021» Хмельницький національний університет посів 51 місце. Згідно з результатами рейтингу університетів 2021 року – кількісним показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань, Хмельницький національний університет займає 62 місце.

За традицією, на завершення святкового дійства було випущено просто неба символ “Випуск – 2021”.

Після урочистої частини у дворі університету дипломи бакалавра випускники уже отримували безпосередньо у навчальних аудиторіях. Так, із успішним завершенням навчання Тетяна Зеленко привітала студентів факультету інженерної механіки.

“Бажаю вам наполегливості в досягненні поставлених цілей! Невпинно йти вперед, долати всі перешкоди, ніколи не здаватися! В добру путь!”,– побажала Тетяна Іванівна.

Довідка

Хмельницький національний університет – найбільший на Поділлі вищий навчальний заклад, який готує спеціалістів з багатьох галузей знань і проводить навчальну, методичну, наукову та виховну роботу. Університет заснований у 1962 році. У Хмельницькому національному університеті впроваджено ступеневу систему підготовки спеціалістів за освітньо-кваліфікаційними рівнями – бакалавр, спеціаліст, магістр.

За період свого існування навчальний заклад сформував сучасну навчальну і матеріально-технічну базу, став науково-освітнім, культурним та виховним центром, де організацію навчального процесу забезпечують 43 кафедри, що входять до складу 6 факультетів, де працюють 70 докторів наук, професорів і 350 кандидатів наук, доцентів.

Під керівництвом провідних вчених, відомих в Україні та за кордоном, в університеті сформовано 17 наукових шкіл, які здійснюють фундаментальні та прикладні дослідження у сфері природничих, гуманітарних і соціально-економічних наук.  З метою підвищення конкурентоздатності навчального закладу в ринкових умовах сьогодні у Хмельницькому національному університеті функціонує 28 науково-виробничих та навчально-виробничих комплексів. До таких підрозділів належать: територіально-інноваційний центр «Поділля», міжкафедральний науковий центр «Інформаційні технології», Подільський науковий фізико-технологічний центр, Українсько-польський центр європейської інтеграції та інші.

За результатами багаторічної навчальної, наукової, методичної та виховної роботи Хмельницький національний університет нагороджений численними відзнаками. Серед них диплом «Лідер наукової діяльності», почесне звання «Лідер національної освіти», золоті медалі «Інноваційний розвиток освіти та сучасні педагогічні технології» і «Високі технології в освіті», срібна медаль «Інноватика в сучасній освіті».

Особливе місце у діяльності закладу посідає міжнародна співпраця, спрямована на інтеграцію університету в європейський і світовий освітній та науковий простір.  ХНУ співпрацює із 109-ма вищими навчальними закладами, науковими установами, організаціями та фондами з Австрії, Бельгії, Білорусі, Литви, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Словаччини, США, Франції та інших країн, що забезпечує європейські та світові стандарти якості освіти та значно розширює горизонти діяльності. Навчальний заклад бере активну участь у міжнародних конференціях, програмах обміну студентами, викладачами та науковцями.

попередня статтяПоминальна молитва за героїв
наступна статтяДо відома громадських організацій у сфері охорони здоров’я та/або у сфері запобігання корупції і антикорупційної діяльності