Обласна рада долучилася до міжнародної науково-практичної конференції

17 травня перший заступник голови обласної ради Володимир Гончарук на запрошення Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова взяв участь у VII Міжнародній науково-практичній конференції «Правові засади організації та здійснення публічної влади», присвяченій пам’яті доктора юридичних наук, професора, академіка-засновника НАПрНУ, першого Голови Конституційного Суду України Леоніда Петровича Юзькова.

Володимир Володимирович коротко розповів про окремі  історичні факти діяльності публічної влади на теренах Хмельниччини та України. Також він зазначив, що сьогодні перед Україною та українцями стоять серйозні виклики.

“Один із викликів – це майбутній вступ до Європейського Союзу, і в подальшому − необхідність пристосовуватися до іншого публічного права.  Інший − це війна, внаслідок якої українці ментально та фізично поранені, тому процес відновлення і становлення  української держави навіть після завершення воєнного часу буде досить тривалим. Ці виклики та проблеми потребують  нових введень та змін в організації і діяльності публічної влади як на державному, так і на регіональному рівнях. У ході таких дискусій, як сьогодні, необхідно напрацювати такі механізми, які дозволятимуть оперативно та ефективно управляти змінами в нашому суспільстві”, сказав Володимир Гончарук.

У ході конференції також відбулися виступи представників Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова, співорганізаторів заходу Національної академії правових наук України, інших учасників Інституту держави і права ім. В. М. Корецького Національної академії наук України та Академії Гуспол (Чеська Республіка). У підсумку відбулося загальне обговорення проблематики заходу.

попередня статтяГолова обласної ради взяла участь у міжнародному конгресі
наступна стаття1,1 мільйона гривень з обласного бюджету – для розвитку релокованого бізнесу