Голова обласної ради взяла участь у міжнародному конгресі

17 травня голова обласної ради Віолета Лабазюк взяла участь у відкритті міжнародного конгресу “Розбудова психічного здоров’я в громадах”, який розпочався у місті Хмельницькому.

“Надзвичайно важливо, що сьогодні на теренах Хмельниччини вже вдруге проводиться міжнародний конгрес, − звернулась до присутніх Віолета Олександрівна. − Дуже актуальна тема, адже у нас вже третій рік поспіль тривають бойові дії та десять років неоголошеної війни в Україні. Все це відкладає негативний відбиток на психічне та ментальне здоров’я українців. За даними наукових соціологічних досліджень, більше 70 % жителів нашої країни сьогодні ментально та психологічно розбалансовані, що є підсумком тих реалій, в яких ми сьогодні проживаємо. З фронту повертається велика кількість ветеранів, які сьогодні потребують повної соціалізації, підтримки та кваліфікованої допомоги з боку фахівців”.

Голова обласної ради розповіла про проєкти, які реалізовуються Хмельницькою обласною радою для підтримки ветеранів та їх родин, а також побажала учасникам конгресу плідної роботи. “Переконана, що під час конгресу відбудеться хороша комунікація та обмін досвідом, який ви зможете використовувати для підтримки тих людей, які цього найбільше потребують”, − завершила Віолета Лабазюк.

Учасники заходу у форматі відкритого простору обговорили тематику щодо  формування та розбудови психічного здоров’я у суспільстві. Зокрема, відбулося дослідження перспектив та шляхів вирішення проблемних питань охорони психічного здоров’я, пов’язаних з війною, у міждисциплінарному та мультикультурному аспектах, обмін ідеями  та напрацювання зв’язків між фахівцями з різних регіонів у галузі охорони психічного здоров’я.

У міжнародному конгресі взяли участь представники з Австрії, Німеччини, Словаччини та Сполучених  Штатів Америки, а також фахівці у сфері психічного здоров’я зі  всіх регіонів України.

попередня статтяТриває соціальний проєкт на підтримку ветеранів та членів їх родин “Людина. Допомога. Поруч”
наступна статтяОбласна рада долучилася до міжнародної науково-практичної конференції