Обласна рада взяла участь у відкритті виставки “Спадок”

16 травня заступник голови обласної ради Валентин Соколюк взяв участь у відкритті виставки “Спадок”, яка стала можливою  завдяки плідній співпраці комунального закладу обласної ради − Хмельницького обласного художнього музею та етноколективу “Ладовиці”.

“Виставка “Спадок” є свідченням  відданості Хмельницького обласного художнього музею та його партнерів своїй справі  − збереження національного історико-культурного надбання нашого народу”, – сказав Валентин Іванович.

“Від імені керівництва обласної ради та від себе особисто вітаю вас з прийдешнім професійним святом – Днем музеїв, – звернувся він до працівників закладу. – Бажаю подальшої плідної роботи, нових творчих звершень та  вагомих професійних здобутків”.

В галереї презентовано автентичні жіночі та чоловічий строї Поділля, обруси, тканини, рушники, верети, пошивки на подушки та інше. Також майстрами відтворено вертепну драму ХVII ст. та  представлено фоторепродукції мешканців Хмельниччини початку ХХ ст. у національному одязі.

“Сподіваюсь, що експозиція виставки  сприятиме популяризації  українського етносу серед нинішнього та майбутніх поколінь. Бажаю відвідувачам  якомога глибше познайомитися та належно оцінити результати самовідданої праці наших музейників та їх колег, віддати данину пошани організаторам виставки”, – побажав на завершення заступник голови обласної ради.

Кращим працівникам Хмельницького обласного художнього музею Валентин Соколюк вручив відзнаки обласної ради.

попередня статтяВідбувся благодійний захід “З Україною в серці”
наступна статтяТриває соціальний проєкт на підтримку ветеранів та членів їх родин “Людина. Допомога. Поруч”