«Час діяти, Нестримні»: до 400 тисяч гривень для громад на створення адаптивних спортивних клубів

За даними Міністерства молоді та спорту України, лише 15% населення України регулярно займається фізичною активністю чи спортом. Проте цей показник значно менший, якщо йдеться про людей з інвалідністю. Основна причина – відсутність адаптованих під їхні потреби спортивних просторів. Тому благодійники об’єдналися з державою задля надання грантів громадам на створення адаптивних клубів.

Благодійний фонд «МХП – Громаді»  спільно з Державною установою «Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» в межах проєкту «Активні парки» програми Президента України у партнерстві з Міністерством молоді та спорту України запустив грантовий конкурс  «Час діяти, Нестримні».

Це – грантова ініціатива для громад, які можуть отримати до 400 тис. грн на створення у своєму селі, селищі чи містечку адаптивного клубу «Нестримні».

Учасниками проєкту можуть бути громадські об’єднання (ГО, БФ), органи місцевого самоврядування, комунальні підприємства, установи, організації, заклади охорони здоров’я.

Географія проєкту – 13 областей України. Адаптивні клуби можуть бути створені в таких областях: Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській областях та м. Київ. Обов’язкова умова –  співфінансування від 200 тис. гривень.

Крім фінансової частини конкурсу організатори передбачили також освітню складову. Протягом червня триватимуть онлайн-консультації з порадами й кейсами для формування та подання грантової заявки. А в серпні для переможців конкурсу (а саме для тренерів спортивних центрів) організатори проведуть навчання з підвищення їхніх професійних компетенцій та бухгалтерського супроводу.

Подавати заявки можна на сайті конкурсу до 4 липня ц.р. Переможців обіцяють оголосити 30 липня.

Джерело: Міністерство молоді та спорту України,

Благодійний фонд «МХП – Громаді» 

попередня статтяУкраїнсько-азербайджанські зв’язки міцнішають
наступна статтяОбласний художній музей запрошує на відкриття виставки «Зворотний кадр»