Центр «Я – Маріуполь»: два роки діяльності

Центр підтримки переселенців міста Хмельницький «Я – Маріуполь» відзначає другу річницю своєї діяльності.

За словами керівника організації Євгена Мазура, діяльність Центру направлена на підтримку вимушених переселенців Маріуполя та Маріупольського району. Це десятки тисяч маріупольських родин, котрим необхідна допомога, супровід та турбота.

Протягом двох років у Центрі комплексної підтримки маріупольці отримують психологічну, медичну, соціальну, юридичну, гуманітарну допомоги. Працівниками центру є маріупольці, які вимушено залишили рідне місто. Фахівці тут надають консультації з усіх питань, з якими звертаються відвідувачі.

Центр «Я – Маріуполь» з нагоди другої річниці його діяльності відвідала голова обласної ради Віолета Лабазюк.

Варто зазначити, що між Хмельницькою обласною радою та згаданою громадською організацією діє меморандум про співпрацю. Центр «Я – Маріуполь» є одним із майданчиків для взаємодії обласної ради з ВПО та надання всебічної допомоги 2300 маріупольцям, що проживають на Хмельниччині.

У рамках цієї співпраці минулого року внутрішньо переміщені особи з громадської організації «Центр підтримки переселенців «Я – Маріуполь» у місті Хмельницький отримали продуктові набори, а у квітні цього року грошові сертифікати. Ця акція стала можливою завдяки ініціативі голови обласної ради і благодійної пожертви прихожан релігійної організації «Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні» та підтримки благодійного фонду «Разом до Перемоги. Хмельниччина».

Окрім того, переселенцям за сприяння обласної ради надавалася допомога у період різдвяно-новорічних та великодніх свят.

«Рятуючись від війни маріупольці змушені шукати прихисток у різних куточках України та світу. Спільними зусиллями жителям Маріуполя вдалося активізуватися, повернути себе до активного життя, аби перебороти гіркоту втрат своїх рідних та власних осель, – зазначила Віолета Лабазюк. – Обласна рада з перших днів повномасштабної війни разом з місцевою владою надавала необхідну допомогу тим, хто прибув на Хмельниччину. Сьогодні кожен з вас робить внесок у наближення Перемоги».

Голова обласної ради запевнила маріупольців у подальшій підтримці та побажала усім нам перемоги, аби кожен зміг повернутися у рідне місто, яке було, є і буде українським.

За належну організацію волонтерської діяльності, плідну соціальну, благодійну роботу, вагомий внесок у наближення перемоги, активну співпрацю з органами місцевого самоврядування Хмельниччини та з нагоди другої річниці з дня відкриття центру «Я-Маріуполь» Віолета Лабазюк вручила Подяки обласної ради старшим адміністраторам центру підтримки внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб «Я-Маріуполь» м. Хмельницький Юлії Мазур та Ірині Устіновій, адміністратору Центру надання адміністративних послуг Маріупольської міської ради Валерії Кашиній та начальнику виробничого відділу Департаменту з питань управління енергетичними підприємствами Маріупольської міської ради Артему Мамонтову.

За постійну підтримку маріупольців керівник Центру Євген Мазур вручив Віолеті Лабазюк Грамоту Центру підтримки внутрішньо-переміщених осіб «Я – Маріуполь» м.Хмельницький та символічний подарунок.

Крім Хмельницького такі Центри комплексної підтримки переселенців «Я – Маріуполь» працюють ще у 17 містах України. Вони облаштовані за кошти Маріуполя, міжнародних благодійних фондів та у співпраці з місцевим самоврядуванням.

попередня статтяВипускники Хмельницького фахового музичного коледжу ім. В.І. Заремби отримали дипломи
наступна статтяВідбулося засідання Наглядової ради Агенції регіонального розвитку Хмельницької області