Служу Українському народові: курсанти НАДПСУ склали Військову присягу

У Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відбулися урочистості з нагоди прийняття Військової присяги студентами першого курсу набору 2024 року.


Складання Військової присяги на вірність українській державі та своєму народові завжди було одним із найсвятіших ритуалів – це завжди визначна подія для кожного військовослужбовця.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять воїнів, які загинули у боротьбі за свободу та  незалежність України.

Від імені депутатів обласної ради та від себе особисто курсантів першого курсу НАДПСУ зі складанням Військової присяги привітала голова обласної ради Віолета Лабазюк.

«Ритуал Військової присяги уособлює доблесть і героїзм усіх поколінь нашого народу, оборонців та визволителів рідної землі. Поповнення славної родини прикордонників відбувається у надзвичайно важкий для країни час. Сьогодні, у запеклих боях за свободу і незалежність України, за єдність і недоторканність нашої землі військовослужбовці Держприкордонслужби з іншими бойовими побратимами демонструють приклад вірності Присязі, відданості своєму народові, героїчної самопожертви у виконанні військового обов’язку в найгарячіших  ділянках зіткнення з ворогом, – зазначила Віолета Лабазюк, звертаючись до учасників зібрання.-Ми схиляємо голови перед Героями, які виконуючи свій військовий обов’язок, до останнього подиху залишились вірними Військовій присязі і віддали найдорожче – своє життя. Вічна пам’ять і Слава Героям!».

Голова обласної ради побажала першокурсникам реалізувати всі свої можливості, примножити військову славу рідної Академії та незалежної України задля найголовнішої мети – наближення нашої Перемоги.

Виголошуючи присягу, прикордонники пообіцяли, захищати суверенітет України, її територіальну цілісність, сумлінно виконувати військовий обов’язок, дотримуватися Конституції та законів України та не зрадити українського народу.

З нагоди складання Військової присяги студентів першого курсу також привітали голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко (у режимі онлайн), представники обласної військової адміністрації, міської ради, народний депутат України.

попередня статтяШаную воїнів, біжу за героїв України”: відбувся щорічний забіг