У Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії відбулася посвята першокурсників у студенти

Незважаючи на воєнні реалії та тривожний ранок на Хмельниччині розпочався навчальний рік.

Понад 135 тисяч школярів області, більше 10 тисяч з яких – першокласники переступили поріг загальноосвітніх навчальних закладів. Своїх вихованців зустріли вихователі закладів дошкільної освіти та педагоги інтернатних закладів обласної комунальної власності. Розпочали навчання й учні професійно-технічних навчальних закладів та студенти закладів фахової передвищої та вищої освіти.

На церемонію посвяти у студенти понад 300 першокурсників одного із закладів вищої освіти обласної комунальної власності та провідного вузу регіону – Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії завітав перший заступник голови обласної ради Володимир Гончарук.

«Сьогодні ви перегортаєте чергову сторінку свого життя. Отримання обраної спеціальності у вищому навчальному закладі – це формування вашого професійного і кар’єрного зростання та фундаменту. Бо все, чого ви тут навчитеся, – ви використовуватимете протягом усього вашого життя, безумовно, постійно удосконалюючись,зазначив Володимир Володимирович, звертаючись до першокурсників. – Я бажаю вам успіхів. Але, як казав класик, успіх формується двома показниками – це наполегливість і те, яку мету ви хочете досягти. Тому я бажаю вам усім визначитися з метою і настирливо йти до її здійснення».

Ректор академії, депутат обласної ради Інна Шоробура у своєму виступі сказала, що сьогодні когорта студентів закладу поповнився молодими першокурсниками, які навчатимуться, аби стати компетентними у галузі педагогіки, психології та мистецтва. Попереду у студентів роки навчання, наполегливої праці, здобуття кваліфікації, і звичайно післявоєнна відбудова, яка потребуватиме висококваліфікованих кадрів на рівні фахового молодшого бакалавра, бакалавра та магістра. Саме за такими рівнями освіти студенти мають можливість навчатися у гуманітарно-педагогічній академії – одному з найстаріших закладів Хмельниччини, який у своєму становленні пройшов шлях від педагогічних курсів до закладу вищої освіти сучасного взірця.

Володимир Гончарук разом з керівництвом академії вручили першокурсникам студентські квитки.

На завершення для усіх студентів пролунав перший дзвоник.

попередня статтяПредставників нотаріату привітали з професійним днем
наступна статтяУ вишах Хмельницького відзначили День знань