20 вересня – Всесвітній день прибирання

 

У п’ятницю під гаслом «Зробимо Україну чистою разом!» відбудеться Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day»З 2024 року цю дату додано до календаря міжнародних днів і тижнів.

Навколишнє середовище щодня страждає від екоциду. Постійні обстріли, детонація мін та горіння лісів – наслідки усіх цих екозлочинів будуть наздоганяти нас роками і навіть століттями. Ми повинні уже зараз почати роботу над ліквідацією наслідків екокатастрофи, підтримкою та відновленням українського довкілля.

Основна мета акції – формування культури чистоти, правильного поводження з відходами, відповідального споживання ресурсів серед громадян та об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.

Також мають можливість доєднатися українці, що знаходяться за кордоном. Організувати прибирання, подякувати приймаючим містам та підтримати своє рідне місто навіть на відстані.

Закликаємо вас не лише приєднатися до цієї глобальної ініціативи, але й зареєструвати результати своєї участі на міжнародному сайті та за посиланням до 25 вересня 2024 року включно. 

Для закладів освіти відбудеться конкурс. Детальніше про нього та умови участі можна дізнатися за посиланням.

Навіть у складних умовах ми повинні формувати екозвички та дбати про нашу Землю. Разом збережемо наше довкілля для майбутніх поколінь, об’єднаємо зусилля для екологічного відновлення та привернення уваги всього світу!

Джерело: Let’s do it Ukraine

 

попередня статтяКомунальний заклад обласної ради передав зарядні станції на запит військового формування з Хмельниччини
наступна стаття«InventorUA»: обдаровану молодь запрошують взяти участь у Всеукраїнському конкурсі