Пленарне засідання 6 сесії: на контролі обласної ради – 40 депутатських запитів

15 вересня о 10 годині під головуванням Віолети Лабазюк розпочалось пленарне засідання шостої чергової сесії обласної ради. Для участі  у сесії зареєструвалось  60 депутатів.

На порядку денному пленарного засідання шостої сесії шістдесят вісім питань. Традиційно першими питаннями для розгляду йдуть депутатські запити.

Так, депутати своїм рішенням продовжили терміни розгляду двадцяти трьох  депутатських запитів.

Також окремими рішеннями  під час засідання депутати підтримали усі вісімнадцять нових депутатських звернень, у яких порушили болючі питання краю, та більшістю схвалили їх як депутатські запити.

Так, депутати своїм рішенням продовжили терміни розгляду двадцяти трьох  депутатських запитів.

Також окремими рішеннями  під час засідання депутати підтримали усі сімнадцять нових депутатських звернень, у яких порушили болючі питання краю, та більшістю схвалили їх як депутатські запити.

Це, зокрема, запити Ігоря Гая щодо виділення коштів з обласного бюджету для Кам’янець-Подільського медичного фахового коледжу на ремонт даху, аудиторій, кабінетів та оновлення пошкодженого майна внаслідок буревію та  щодо передбачення коштів у програмі підвищення рівня безпеки дорожнього руху Хмельницької області на 2021 – 2023 роки на облаштування безпечних пішохідних переходів біля навчальних закладів, що знаходяться поблизу автодоріг загального користування обласного та міжнародного значення.

Олександр Розізнаний опікується виділенням з обласного бюджету коштів на капітальний ремонт автомобільного моста через р. Горинь в смт Ямпіль Хмельницького району Хмельницької області.

Депутатський запит Григорія Галкіна стосується проведення ремонту автомобільних доріг в селі Петрашівка Віньковецької селищної ради.

Депутат Петро Лабазюк опікується включенням до обласної програми «Питна вода Хмельниччини» на 2021 рік об’єкта «Нове будівництво водозабірної свердловини для водопостачання с. Гусятин Кам’янець-Подільського (Чемеровецького) району Хмельницької області» та передбачення в обласному бюджеті коштів на його фінансування.

Запити Аліни Коваль стосуються вжиття заходів, спрямованих на підтримку будівництва багатоквартирних житлових будинків для першочергового забезпечення житлом учасників бойових дій та членів їх сімей та необхідності розробки та затвердження програми розвитку пластового руху та відокремленого підрозділу молодіжної організації «Пласт – національна скаутська організація України» в місті Хмельницький у Хмельницькій області «Хмельницька округа».

Проголосовано і за депутатські запити Світлани Павлишиної щодо включення до обласної програми «Питна вода Хмельниччини» на 2021 рік об’єкта «Будівництво водонапірної ємкості по вул. Півнюка, смт Понінка Полонського району Хмельницької області» та щодо виділення з обласного бюджету коштів на закупівлю двох твердопаливних котлів типу «Ретра» для модернізації мереж теплопостачання у Понінкінській селищній громаді.

Валентина Гладій опікується закупівлею шкільних автобусів для підвезення учнів ліквідованих шкіл до опорних закладів освіти Новоушицької територіальної громади.

У своєму запиті Галина Карнасевич просить виділити кошти з обласного бюджету для придбання стола операційного із ортопедичною приставкою для КНП «Городоцька міська багатопрофільна лікарня».

Депутатський запит Михайла Демчишена також стосується  виділення з обласного бюджету коштів на фінансування будівництва водозабору для забезпечення водопостачанням Волоського НВК «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Деражнянської міської ради.

Артем Ромасюков просить у своєму запиті передбачити  кошти в обласному бюджеті на 2022 рік для коригування проектно-кошторисної документації на добудову та укомплектування ІІІ-го пускового комплексу (концертної зали) Хмельницького фахового музичного коледжу ім. В. І. Заремби.

Запит Юрія Смаля стосується виділення з обласного бюджету коштів на придбання комп’ютерного томографа для КНП «Хмельницький обласний протитуберкульозний диспансер» Хмельницької обласної ради.

У своєму запиті Віктор Бурлик просить включити до заходів програми фінансової підтримки об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Хмельницької області на 2018 – 2022 роки проведення капітального ремонту всіх корпусів КНП «Хмельницький обласний центр служби крові».

Питання відновлення роботи та недопущення закриття Вовковинецької гімназії Хмельницької обласної ради у своєму депутатському запиті піднімає Олена Лемещук.

Уже у ході пленарного засідання свій запит озвучив і Віктор Лебединський, який просить фінансової підтримки проєкту військово-патріотичний вишкіл “Подільсько-Волинська Січ – 2022”.

Отож, наразі на контролі у виконавчому апараті обласної ради знаходиться 40 депутатських запитів.

попередня статтяОнлайн-трансляція пленарного засідання чергової шостої сесії обласної ради
наступна статтяШостою сесією обласної ради схвалено сім регіональних програм