Співпраця з Фондом цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global) триває : нові проєкти та ініціативи

20 січня голова обласної ради Віолета Лабазюк провела робочу зустріч з координатором програм Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global), провідним експертом міжнародних проектів та програм “Офісу міжнародних зв’язків” Хмельницького національного університету Вадимом Басистим.

У ході розмови було обговорено подальшу аспекти співпраці у рамках підписаного у серпні минулого року Меморандуму про взаєморозуміння.

Тоді, завдяки ініціативі та підтримці голови обласної ради, на Хмельниччині вдалось реалізувати потужний проєкт –  впровадження основ кібербезпеки серед публічних управлінців. Майже півтори тисячі посадових осіб місцевого самоврядування області пройшли навчальний онлайн-курс та успішно завершили Програму підготовки у сфері розбудови можливостей з безпеки інформації, кібербезпеки та підвищення обізнаності. Відтак, Хмельниччина стала першою в Україні, де навчають службовців як протистояти основним загрозам в інформаційному просторі.

За словами Вадима Басистого, приклад нашого регіону надихнув й інші області до впровадження такого проєкту серед своїх громад. Регіональний координатор подякував Віолеті Лабазюк за активну співпрацю та від імені директора Представництва Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global) Дункана Томпсона вручив голові обласної ради Грамоту Фонду.

А уже з березня цього року на Хмельниччині пілотний проєкт з основ кібербезпеки та кібербулінгу планується реалізувати  серед учнівської молоді. На думку Віолети Лабазюк, за ініціативою якої в області впроваджується проєкт “Школа без булінгу”, дані знання в умовах загальної діджиталізації допоможуть дітям  почуватися безпечно в інтернет-просторі.

Втім, це не єдина цікава освітня ініціатива для молоді, яка активно реалізується на Хмельниччині. Починаючи з вересня минулого року дванадцять громад нашого краю взяли участь у міжнародному “Пілотному проекті віртуальної співпраці з Корпусом Миру США в Україні”. Вчителі та учні шкіл цих громад долучились до онлайн-зустрічей з американцем та колишнім волонтером Корпусу Миру США в Україні Білом Олсеном.

Під час таких Zoom-зустрічей учні та вчителі мають унікальну можливість  практикувати навички живого спілкування з носієм мови та активно приймають участь у дискусіях на різноманітні теми. Крім того, долучившись до тренінгу, вчителі та учні отримують знання з фінансової грамотності,  про ощадливу та безпечну поведінку з грошима.

“Школа – це фундамент усіх знань. А знання іноземних мов – це ключ до успіху в сучасному світі. І саме розмовна практика є одним з важливих етапів вивчення англійської мови. А з носіями мови практикувати завжди корисніше”, – вважає Віолета Лабазюк.

В подальших планах голови обласної ради  – залучення нових громад до вивчення іноземних мов. Від Корпусу Миру США, як запевняє Вадим Басистий, також планується залучення в якості викладачів нових волонтерів.

попередня статтяЗ турботою про ветеранів війни, учасників бойових дій та членів їх сімей
наступна статтяОголошено конкурс на посаду директора комунального закладу культури «Малієвецький  обласний історико-культурний музей».