На Хмельниччині відбулося розширене засідання колегії Держлісагентства України

На базі державних підприємств «Славутський лісгосп» та «Ізяславський лісгосп» відбулося розширене засідання колегії Державного агентства лісових ресурсів України, яке провів керівник відомства Юрій Болоховець.

У виїзному засіданні взяли участь голова обласної ради Віолета Лабазюк та начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій, народні депутати України, представники Комітету ВРУ з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Як зазначив начальник Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства Петро Пешко, девіз лісівників нашого краю – йди за своїми бажаннями і успіх завжди буде з тобою. Адже лісівники чітко усвідомлюють, що успіх – це щоденна кропітка праця кожного працівника галузі і чітке бачення майбутнього. Саме тому визначили пріоритетні напрямки розвитку лісогосподарських підприємств на найближчу, середню та довгострокову перспективи. Бо ліс і робота лісівників дають не лише соціальний і екологічний ефект, але й економічний. Робимо усе для того, аби наблизити нашу Перемогу.

Лісівники обговорили низку важливих питань – робота лісових господарств під час воєнного стану, шкода, завдана лісгоспам агресію росії, економічні показники діяльності галузі у 2021 році і плани роботи на 2022 рік, охорона лісів від пожеж у період воєнного стану тощо.

Сьогодні ліси Хмельниччини займають площу 281,6 тис. га. Лісгоспи регіону ведуть свою комплексну лісогосподарську діяльність на площі 193,7 тис. га. Це 69% лісів області. На землях підприємств заповідні площі складають близько 50,6 тис. га, що становить 26% від загальної площі земель.

На базі Славутського лісгоспу працює лісовий насіннєво-селекційний комплекс із вирощування сіянців із закритою кореневою системою. На підприємстві можуть висівати до 100 тисяч посадкових місць за зміну.

Проєктна потужність дозволяє отримувати 3,5-4,2 мільйона штук сіянців на рік.

Цієї весни лісівники області висадили 2,1 млн деревних рослин у рамках програми Президента «Зелена країна».

У рамках акції «Створюємо ліси разом», яка проходить в рамках виконання зазначеної програми Президента, Віолета Лабазюк долучилася до висадки зелених насаджень. Як зазначила голова обласної ради, завжди раді підтримати екологічні ініціативи, які передусім направлені на поліпшення екології нашої рідної Хмельниччини. Адже ліси – це легені планети і ми усі маємо дихати чистим повітрям.

Лісівники Хмельниччини переймають досвід передових країн світу, впроваджують нові технології, шукають шляхи вдосконалення усіх процесів лісогосподарського виробництва в умовах регіону.

Застосування на підприємствах інноваційних технологій сприяє зменшенню обсягів ручної праці. Вивільнені працівники мають більше часу займатися розвитком побічного користування. Це – додаткові надходження до бюджетів підприємств.

попередня статтяЧерговий вантаж відправлено для жителів Миколаївщини
наступна статтяВіолета Лабазюк:  «Спільними зусиллями у співпраці з міжнародними партнерами стаємо ближчими до Перемоги»