Своє професійне свято в тривожний час зустрічають працівники Національної поліції України

У понеділок, 4 липня, в Україні відзначають День Національної поліції. Саме в цей день 2015 року перші патрульні поліцейські прийняли присягу на Софійській площі у Києві.

А в ці тривожні для України дні правоохоронці разом зі Збройними силами України та іншими військовими формуваннями мужньо протистоять збройній агресії, вони захищаючи територіальну цілісність та суверенітет нашої держави, проявляючи особисту хоробрість та героїзм.

Сьогодні на Хмельниччині відбулись  урочистості з нагоди професійного свята. Аби привітати правоохоронців, у стінах Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області зібрались почесні гості: голова обласної ради Віолета Лабазюк, голова обласної військової адміністрації Сергій Гамалій, Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, начальник ГУНП в Хмельницькій області, полковник поліції  Руслан Герасимчук,  ректор Національної академії прикордонної служби України імені Б. Хмельницького Олександр Луцький, народні депутати України Сергій Мандзій, Олена Копанчук та Юрій Заславський, єпископ Павло та керівник Хмельницької обласної організації професійної спілки атестованих працівників внутрішніх справ України Микола Шпичко.

У своєму вітальному слові Віолета Лабазюк зазначила, що сьогодні працівникам Нацполіції довіряють свої безпеку та життя мільйони українців. І можна впевнено сказати, що правоохоронці Хмельниччини створюють гідний тил для наших захисників.

Шановні правоохоронці, саме ви щоденною напруженою та ризикованою працею забезпечуєте публічну безпеку й порядок, охорону прав і свобод людини, зміцнення законності, захист інтересів суспільства та держави, протидію злочинності. Вірю, що хмельницька поліція з кожним роком здобуватиме все більшу довіру у хмельничан, забезпечуючи правопорядок і спокій у містах та селах області. Керівництво та мешканці області покладаються на вас. Перемоги та благополуччя Україні!“, – зазначила голова ради.

Також Віолета Олександрівна запевнила присутніх  у цілковитій підтримці усіх реформаторських кроків задля розбудови нової демократичної системи, яка орієнтована на людину, на захист її законних прав та інтересів.

Одним з успішних кроків співпраці обласної ради з Головним управлінням Національної поліції стало впровадження проекту «Поліцейський – офіцер громади», реалізація Комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Хмельницької області на 2021 – 2025 роки.

Також голова нагородила кращих працівників правоохоронної діяльності Хмельниччини Грамотами обласної ради та цінними подарунками.

На завершення заходу присутні виконали духовний гімн України “Боже, великий, єдиний” та подякували нашим героям, які змінили форму поліції на військову та стали на захист рідної країни. З початку повномасштабного вторгнення російських окупантів 18 правоохоронців Хмельниччини у боях з ворогом отримали поранення, а старший сержант поліції Ігор Махлай заплатив найвищу ціну – власне життя за право України бути незалежною.

 

 

попередня статтяСпівпраця з іноземними партнерами триває
наступна статтяОргани місцевого самоврядування отримали право використовувати кошти спецфонду на нагальні потреби громад