Покладання квітів до пам’ятних знаків з нагоди Дня Державності України

Сьогодні визначний день для нашої країни. Наша держава відзначає День Державності.

В одному зі звернень Президент України Володимир Зеленський сказав:  «День Української державності буде утверджувати зв’язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу. Понад тисячу років державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру».

З цієї нагоди за участі першого заступника голови обласної ради Володимира Гончарука, заступника керівника виконавчого апарату обласної ради Тетяни Зеленко, керуючої справами виконавчого апарату обласної ради Олени Лещишиної, представників обласної військової адміністрації, Хмельницької міської ради, відбулося покладання квітів до пам’ятних знаків видатним постатям, які за життя своїми діями закладали основу державотворення нашої країни.

Живі квіти лягли до Стели пам’яті Героїв Небесної Сотні та Героїв неоголошеної російсько-української війни, що на майдані Незалежності обласного центру, пам’ятника Героям Небесної Сотні, вшанувавши пам’ять їх боротьби за незалежність, а також поклали квіти до пам´ятника В’ячеславу Чорноволу, українському політику, громадському діячу, дисиденту, до пам´ятних дошок Симону Петлюрі (будівля міського будинку культури), Роману Шухевичу (будівля кінотеатру ім. Т.Г. Шевченка), Євгену Коновальцю (приміщення на вул. Героїв Маріуполя,18), Костю Місевичу (будівля Хмельницької міської ради).

Ми не повинні забувати про тих людей, які пройшли крізь найскладніші випробування, відстояли право людей на свободу, а країни – на життя і процвітання. Відзначаючи День Державності України, ми з гордістю та вдячністю говоримо про мужність, самовідданість та любов наших земляків до Батьківщини.

попередня статтяСьогодні наша держава відзначає День Української Державності
наступна статтяМи сильні, бо ми ЄДИНІ