На Хмельниччині відбулась церемонія запалення ханукальної свічки

На запрошення голови Хмельницького благодійного фонду “Хесед Бешт” Ігоря Ратушного голова обласної ради Віолета Лабазюк взяла участь у церемонії запалення ханукальної свічки.

Ханука – це іудейське свято, яке відзначають євреї всього світу. Його також називають «Свято восьми свічок» або «Свято вогнів», а головним символом є світильник ханукія з запаленими вісьмома свічками. Світло ханукальної лампади символізує у ці непрості для нашої країни дні випробувань прагнення до світлих справ, думок, помислів.

Привітала присутніх від імені всього депутатського корпусу та від себе особисто Віолета Лабазюк: «Щиро вітаю усіх присутніх зі святом Хануки! Ми віримо, що світло обов’язково переможе темряву! Сьогодні наша сила духу та вміння об’єднатись у такі складні моменти для країні – вражає увесь світ. Спільними зусиллями, незалежно від релігійних конфесій та віросповідань, ми прагнемо жити та будувати своє майбутнє на теренах рідної Батьківщини, розвивати та розбудовувати нашу прекрасну та мальовничу Україну. Віримо, що Бог почує наші молитви та пошле на нашу землю таку довгоочікувану перемогу! Слава Україні!».

Більше 20 років на Хмельниччині діє благодійний фонд “Хесед Бешт”. На початку своєї діяльності Фонд зосередив увагу на напрямках роботи, що й дали назви програмам, за якими установа допомагала людям: «Харчування», «Догляд на дому», «Медицина», «Зимова допомога». Саме такої допомоги, у першу чергу, потребують малозахищені в соціальному плані члени єврейської громади.

Значну кількість серед них становлять люди, що пережили Голокост, загибель рідних, залишились одинокими та потребують матеріальної допомоги. На сьогоднішній день фонд розширив спектр надання послуг та проводить системну роботу не лише у соціальному, а й у культурному, міжнаціональному, гуманітарному, історичному, мистецькому напрямках.

Віолета Олександрівна висловила слова вдячності представникам благодійного фонду за щоденну роботу та активну громадянську позицію, побажавши присутнім якнайшвидшої перемоги над російським агресором і щасливого майбутнього для України.

Привітав присутніх зі святом Хануки й голова іудейської громади міста Хмельницький Йосип Тейтельбаум.

попередня статтяПерший Різдвяний дитячий бал відбувся в обласній філармонії
наступна статтяСімнадцяті педагогічні читання пам’яті Миколи Дарманського