Віолета Лабазюк: «Одне з головних завдань – підтримка внутрішньо переміщених осіб»

Голова обласної ради Віолета Лабазюк здійснила робочу поїздку до Гуменецької та Новоушицької територіальних громад.

 У нелегкий для нашої країни час випробувань населені пункти цих громад разом зі всіма іншими громадами області, стали другою домівкою для внутрішньо переміщених осіб. Сьогодні надійний прихисток, комфортне проживання та перебування на Хмельниччині знайшли понад 90 тисяч переселенців.

На базі спеціалізованого дитячого санаторію «Лісова пісня», що у селі Привороття Друге Гуменецької сільської територіальної громади, куди завітала голова обласної ради, наразі тимчасово перебуває 59 внутрішньо переміщених осіб, які прибули евакуаційним потягом з міста Херсон та Херсонської області. В основному – це жінки та діти.

За словами секретаря Гуменецької сільської ради Ліни Слободян, ВПО забезпечені всім необхідним – харчуванням, медичними послугами; навчання дітей шкільного віку проводиться вчителями Вербецької гімназії на базі санаторію. Налагоджена також співпраця з волонтерськими благодійними організаціями.

У Новоушицькій селищній територіальній громаді, як зазначив селищний голова Анатолій Олійник, сьогодні проживає 1500 внутрішньо переміщених осіб. Віолета Лабазюк зустрілася з переселенцями, яких гостинно прийняли мешканці села Рудківці. Наразі у селі біля Дністра проживає 38 сімей, загалом – 90 ВПО. Найбільш чисельною групою є представники з Херсону, також є переселенці з Запоріжжя та Донецька.

Сім´ї внутрішньо переміщених осіб у Приворотті та Рудківцях отримали від Віолети Лабазюк 57 грошових сертифікатів номіналом 500 гривень кожен для сплати за товар у мережі магазинів «АТБ-Маркет». Залучити дану допомогу вдалося за результатами співпраці обласної ради з американською релігійною організацією за підсумками робочого візиту голови облради у США у вересні 2022 року.

Від себе особисто Віолета Лабазюк передала 70 діткам з сімей переселенців набори з солодощами.

 «Наше завдання сьогодні – всебічна підтримка тих, хто першочергово потребує піклування. Незважаючи на те, що державою реалізовуються проєкти для підтримки переселенців, влада на місцях спільно з місцевими жителями, заручившись допомогою вітчизняних і закордонних благодійних організацій, намагається допомогти ВПО, які залишилися без житла та елементарного для життя – одягу, взуття та їжі», – зазначила Віолета Олександрівна.

Під час спілкування з переселенцями Віолета Лабазюк поінформувала, що при обласній раді функціонує Центр видачі гуманітарної допомоги на базі обласного музично-драматичного театру імені М.Старицького (вул.Соборна, 60), де внутрішньо переміщені особи можуть отримати найнеобхідніші речі – одяг, взуття, дитяче харчування та засоби гігієни.

Посадовець поінформувала переселенців про діяльність при обласній раді гуманітарного штабу та Центру видачі гуманітарної допомоги, до яких вони можуть звернутися і отримати речі на першочергові потреби.

І дорослі, і діти залишилися задоволеними від зустрічі з головою обласної ради. Вони подякували Віолеті Лабазюк за приділену увагу та турботу.

Подібні зустрічі проводитимуться в територіальних громадах регіону надалі.

Разом – до перемоги!

Слава Україні!

попередня статтяВшанували пам’ять жертв Голокосту
наступна статтяВічна пам’ять та слава Героям, які загинули за незалежність України!