Хмельницький обласний художній музей запрошує на виставку «(НЕ)ЗАМІСТЬ ЗБРОЇ»

27 квітня у Хмельницькому обласному художньому музеї відбудеться відкриття виставки плакатів київського художника Миколи Гончарова. Початок о 17 годині.

Виставка «(НЕ)ЗАМІСТЬ ЗБРОЇ» – це мистецька реакція на події Революції Гідності та 9-річної російсько-української війни, відображена у форматі плаката. Художник Микола Гончаров за допомогою образів, які замінюють сотні слів, влучно й нещадно цілить по ключових меседжах російської пропаганди. Представлені роботи – лише невелика частина плакатів із усього арсеналу «боєприпасів» автора. Експозиція діятиме до 28 травня.

Довідка.

Микола Гончаров народився в Києві 1972 року. Випускник Національної академії образотворчого мистецтва й архітектури, учень Василя Чебаника. Український графік, плакатист, ілюстратор, дизайнер. Представник київської мистецької династії Прахових: його прапрадід мистецтвознавець Адріан Прахов керував роботами із художнього оздоблення Володимирського собору у Києві; з прапрабабусі Емілії писав образ Богоматері для іконостасу Кирилівської церкви Михайло Врубель; імпресіоністичний жіночий портрет пензля Анни Крюгер-Прахової зберігається в колекції нашого музею; його мати Олександра Прахова – художниця Нової української хвилі.
Співпрацював як художник з Національним центром народної культури «Музей Івана Гончара», Національним музеєм Революції Гідності, Київським академічним театром юного глядача, Національним художнім музеєм України та ін. Останні 9 років Микола створював роботи, присвячені темі війни, організовував та брав участь у численних благодійних виставках та аукціонах, кошти від яких йшли на потреби ЗСУ.

На жаль, сьогодні Микола Гончаров сам потребує допомоги: навесні 2022 року він переніс два важкі інсульти і має пройти довгий період дороговартісної реабілітації задля повного відновлення здоров’я.

попередня статтяВідбувся XVІІ обласний форум «Книжкова весна на Хмельниччині»
наступна статтяВіолета Лабазюк подякувала польським волонтерам за допомогу