Подякували військовому за самовіддану службу

Заступник голови обласної ради Валентин Соколюк зустрівся з колишнім заступником начальника штабу 86-го окремого батальйону територіальної оборони капітаном у відставці Олександром Філіпповим.

86-й окремий батальйон територіальної оборони – один з найдосвідченіших підрозділів ТрО Хмельниччини. З початком війни сотні чоловіків та жінок добровільно вступили до бригади тероборони. А після кількох місяців тренувань та навчань вирушили у зону бойових дій.

Олександр Філіппов записався добровольцем у 86 ОБ ТрО ЗСУ з першого дня повномасштабного вторгнення росії проти України, хоча на той час перебував у відставці.

Разом з батальйоном у квітні 2022 року вирушив на виконання бойового завдання у Харківську область (Ізюмський напрямок), а згодом у Донецьку область (Слов’янський напрямок), брав участь у звільненні Харківської та Херсонської областей. Окрім того, виконував непросту місію, пов’язану з пошуком загиблих воїнів та передачі тіл службі «На щиті». Наразі Олександр звільнений з лав ЗСУ у зв’язку з пенсійним віком, але залишається активним ветераном та бере участь у військово-патріотичних заходах.

«Професійний офіцер, дисциплінований, скромний, інтелігентний, завжди приходив на допомогу новачкам та ділився з ними бойовим досвідом» – саме так характеризує військового його колишній побратим Віталій Олуйко, який був також присутній на зустрічі з керівництвом обласної ради.

Валентин Соколюк від імені голови обласної ради Віолети Лабазюк подякував Олександру Філіппову за патріотизм, професіоналізм і мужність та нагородив Олександра Миколайовича Подякою  обласної ради за самовіддане служіння українському народові, активну громадянську позицію в умовах воєнного стану, вагомий особистий внесок у наближення перемоги, участь у національному відродженні України та нагрудним знаком «За відданість державі та особистий внесок у наближення Перемоги».

попередня статтяШановні жителі Хмельниччини!
наступна статтяУ грудні відбудеться марафон з української мови