Шоста сесія обласної ради: депутати розпочали роботу в постійних комісіях


Відповідно до розпорядження голови обласної ради Віолети Лабазюк 15 вересня  відбудеться пленарне засідання шостої сесії обласної ради. І з сьогоднішнього дня майже півсотні питань порядку денного опрацьовують депутати під час засідань постійних комісій.

З 10 години ранку проекти рішень чергової сесії під головуванням Віктора Бурлика обговорювали члени постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики, освіти, науки, культури, релігії, молоді та спорту.

З 12 години Артур Фрідман провів засідання постійної комісії з питань будівництва, житлово-комунального господарства, інвестиційної політики, природокористування та екології.

У роботі комісій взяли участь голова обласної ради Віолета Лабазюк, її заступники Володимир Гончарук та Валентин Соколюк.

Порядок денний чергової сесії включає чимало питань, пов’язаних із діяльністю закладів, управління якими здійснює обласна рада. Так, кадрові питання – затвердження розпоряджень щодо звільнень керівників комунальних закладів, щодо призначень керівників за результатами проведення конкурсних комісій.

На розгляд депутатів представлено проекти семи нових обласних програм: цільової регіональної програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення «Власний дім» на 2021-2020 роки; програми  сприяння якісній бойовій підготовці військової частини 3053 Національної гвардії України, яка розташована на території Хмельницької області, на 2021-2022 роки; комплексної програми підтримки сім’ї, запобігання та протидії  домашньому насильству на період 2025 року; програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху Хмельницької області на 2021-2023 роки; програми збереження обєктів культурної спадщини на 2021-2025 роки; програми розвитку туризму на 2021 – 2025 роки; програми «Спортивний майданчик» на 2022-2026 роки.

До речі, саме за ініціативи Віолети Лабазюк обласною радою сформовано проект обласної програми “Спортивний майданчик” на 2022 – 2026 роки. Адже щоразу під час об’їзду та зустрічей в територіальних громадах області місцеві жителі піднімають питання про необхідність встановлення спортивних майданчиків на територіях кожної громади.

«Інтерес молоді до занять фізичною культурою і спортом формується перш за все належним станом спортивних споруд, їх сучасним оздобленням, відкриттям нових спортивних будівель, створенням і придбанням сучасного інвентаря та обладнання,» – переконана голова обласної  ради.

Саме тому, передбачене новою програмою будівництво та оснащення мультифункціональних майданчиків за місцем проживання та в місцях масового відпочинку, зокрема, в сільській місцевості,  дасть змогу залучити до здорового способу життя усі категорії населення.

Депутати погодили внесення змін ще до двох обласних програм: програми розвитку рибного господарства на 2018-2022 роки та програми розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я Хмельницької обласної ради на 2021 рік.

Члени комісії також заслухали звіти про виконання дев’яти обласних програм.

На пленарне засідання чергової сесії виноситься і проект рішення щодо змін до обласного бюджету на 2021 рік. Крім того, до розгляду депутатів представлено і проект рішення “Про прогноз обласного бюджету Хмельницької області на 2022-2024 роки”.

Депутати опрацювали проекти рішень порядку денного шостої чергової сесії, внесли свої пропозиції, які уже 13 червня детальніше опрацюють члени президії обласної ради.

Відповідно до графіку засідань, постійні комісії працюватимуть ще впродовж двох днів.

попередня статтяВіолета Лабазюк:  «Консультативна рада ветеранів при обласній раді має відповідально підійти до реалізації завдань, націлених на забезпечення соціального захисту ветеранів війни та членів сімей загиблих»
наступна статтяШоста сесія обласної ради: ще чотири депутатські комісії опрацювали проекти рішень