Хмельниччина попрощалась з 33-річним спецпризначенцем Убертом Мрачковським


22 листопада сотні хмельничан на колінах провели в останню путь старшого солдата 8-го полку спеціального призначення у складі Сил спеціальних операцій Збройних сил України Уберта Мрачковського. Загинув військовий 19 листопада внаслідок обстрілу бойовиків на Донбасі. Прощання з Героєм відбулось на території полку, у якому він служив.

Серед присутніх на скорботному заході – голова обласної ради Віолета Лабазюк та її заступники Володимир Гончарук та Валентин Соколюк, депутати обласної ради, члени Консультативної ради сприяння захисту інтересів ветеранів військових конфліктів при голові Хмельницької обласної ради,  голова обласної державної адміністрації Сергій Гамалій, Хмельницький міський голова Олександр Симчишин,  рідні та близькі військового, його бойові побратими, ветерани АТО, батьки загиблих захисників Батьківщини, військовослужбовці восьмого полку спецпризначення, представники військового комісаріату, громадських організацій та засобів масової інформації.

Вперше Уберт  Мрачковський потрапив у Збройні Сили України  ще у 2006 році на строкову службу до 80-ї бригади. Після цього служив у окремій роті снайперів ЗСУ, у 51-ій та 128-ій бригадах. Молодий солдат брав участь у боях за Савур-могилу із російським спецназом в складі 51-ї бригади. Був поранений, одужав і пішов воювати в Дебальцеве.

Згідно з указом Президента від 3 листопада 2015 року, за особисту мужність, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові, зразкове виконання військового обов’язку був нагороджений орденом “За мужність” III ступеня.

Уже 21 листопада згідно з  указом Президента України “за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку» Уберта Мрачковського нагороджено орденом «За мужність» II ступеня. На жаль, посмертно.

Поховали військового на Алеї Слави, що на кладовищі в мікрорайоні Ракове.

У чоловіка  залишилася мати, дружина та дитина.

Наші щирі співчуття рідним та близьким героя.

Вічна пам’ять Уберту Мрачковському!

Слава Україні!

попередня статтяСлужба зайнятості проводить опитування громадян щодо якості надання послуг
наступна статтяПрезентовано грантові програми від Українського культурного фонду