Органам прокуратури України 30 років

Першого грудня своє професійне свято та 30-у річницю від дня утворення прокуратури відзначають працівники прокуратури. Сьогодні з цієї нагоди у приміщені прокуратури Хмельницької області відбулися урочистості.

Привітали працівників правоохоронної сфери, покликаної наглядати за дотриманням законів правоохоронними та слідчими органами, голова обласної ради Віолета Лабазюк, голова обласної державної адміністрації Сергій Гамалій, Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, представники судових органів, Національної поліції, ДСНС області, територіального управління Державного бюро розслідувань.

Від себе особисто та депутатів обласної ради з Днем працівників прокуратури та тридцятиріччям утворення органів прокуратури працівників та ветеранів привітала  голова обласної ради Віолета Лабазюк.

«Не випадково датою святкування Дня прокуратури стало перше грудня. Саме в цей день в 1991 році Верховною Радою був прийнятий Закон «Про прокуратуру»,  а також нормативні акти, що регламентують функції органів прокуратури в нашій країні. Основними принципами вашої роботи мають бути законність, відданість, неупередженість та пріоритетність прав і свобод людини незалежно від її соціального статусу. Разом з тим,  стандартом прокуратури повинні бути й бездоганні моральні якості», – зазначила Віолета Олександрівна, звертаючись до присутніх.

Віолета Лабазюк наголосила, що  обласна рада відкрита до співпраці і висловила впевненість, що органи прокуратури Хмельниччини й надалі стоятимуть на сторожі Закону та забезпечуватимуть захист інтересів жителів територіальних громад області.

«Переконана, що нинішній склад працівників прокуратури Хмельниччини  буде сумлінно та чесно виконувати усі покладені на нього обов’язки, надійно захищаючи конституційні надбання мешканців нашого краю», – резюмувала Віолета Лабазюк.

Висловила голова обласної ради слова подяки ветеранам прокуратури за високий професіоналізм та передачу досвіду молодим працівникам та побажала усім вершин та звершень у нелегкій та відповідальній місії – служінню його величності Закону.

За сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у справу зміцнення законності та з нагоди Дня працівників прокуратури Віолета Лабазюк вручила Грамоти обласної ради та цінні подарунки працівникам прокуратури Хмельницької області.

Вітаючи працівників прокуратури краю з професійним святом, прокурор Хмельницької області Олексій Олійник зазначив, що упродовж останніх двох років прокуратура Хмельниччини пройшла важливий етап змін та перезавантаження. Прокурори нової прокуратури успішно пройшли атестацію. На рівні держави Хмельниччина показала найкращий результат – 88% працівників підтвердили свою професійність та доброчесність.

За словами Олексія Олійника, загалом у 2021 році за процесуального керівництва прокурорів розслідувалась понад 51 тисяча кримінальних проваджень, з них у 14 тисячах – досудове розслідування завершено.

 «Працюємо над забезпеченням верховенства права, законності та правопорядку», – сказав прокурор області Олексій Олійник.

попередня статтяВизначено лауреатів обласного мистецького конкурсу імені Людмили та Миколи Мазурів «Подільська палітра» 2021 року
наступна статтяКурсанти-випускники Національної академії вибули на фінальне стажування на кордон