Проведено посвяту у ліцеїсти

Символічно, що саме сьогодні, коли ми відзначаємо День захисників та захисниць України, свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та 80-річчя з часу створення УПА, посвяту в ліцеїсти прийняли 72 юних патріоти державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені Івана Харитоненка Державної прикордонної служби України.

До слова, раніше заклад працював у Сумах, але 2022 року його було релоковано до Хмельницького через збройну агресію росії. Заклад прийняв у своїх стінах близько двохсот ліцеїстів. Навчання у корпусі спрямоване на оволодіннями майбутніми захисниками та захисницями навичок з початкової військової підготовки, поводженню зі стрілецькою зброєю, удосконалення фізичної підготовки та можливостей.

На захід з нагоди урочистого прийняття присяги були запрошені голова обласної ради Віолета Лабазюк, начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій, заступник Хмельницького міського голови Михайло Кривак, ректор Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького Олександр Луцький, українська художниця та волонтерка Беата Куркуль, керівництво та викладацький склад закладу, батьки учнів.

У своєму вітальному слові Віолета Олександрівна звернула увагу на те, що захист незалежності та територіальної цілісності рідної землі в усі часи був покликанням та обов’язком людей мужніх та відважних. Сьогоднішні курсанти проявили сміливість, обравши у такий відповідальний для нашої країни час професію захисника Батьківщини. Також посадовець подякувала батькам майбутніх прикордонників за гідне виховання патріотів рідної країни.

«Бойовий шлях українських прикордонниківце приклад реального, патріотизму, свідчення вірності Військовій Присязі та українському народові. У мене немає сумніву, що юнаки і дівчата, які від сьогодні носитимуть високе звання ліцеїстів, будуть гідною зміною для еліти Збройних сил України – наших прикордонників. Від імені депутатів обласної ради, від себе особисто щиро вітаю вас з урочистою подією – посвятою в ліцеїсти! Тож будьте гідні цього високого звання! Успіхів вам у навчанні, віри в свої сили, енергії та натхнення в ім’я розбудови рідної нам України!», – зазначила голова ради.

За сумлінне виконання службових обов’язків, вагомий особистий внесок в удосконалення навчально-виховного процесу, наполегливість, високий професіоналізм, активну участь у військово-патріотичному вихованні молоді та з нагоди Дня захисників та захисниць України Віолета Лабазюк нагородила Грамотами обласної ради та цінними подарунками військовослужбовців «Кадетського корпусу» імені Івана Харитоненка та Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького

На завершення заходу для присутніх відбувся показовий виступ оркестру Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

На запрошення керівництва навчального закладу представники місцевої влади ознайомились з виставкою робіт художниці Беати Куркуль. Розпочавши свою діяльність ще у 2014 році, пані Беата написала серію картин на військову тематику. Всі роботи створені за допомогою комп’ютерної графіки. Героями її картин стали воїни ЗСУ та прикордонники, більшість з них — реальні військовослужбовці. Їхні розповіді про службу, тривоги і радості надихають художницю.

 

 

 

попередня статтяХмельницькому національному університету – 60!
наступна стаття“Слава Збройним силам України!”: З нагоди Дня захисників і захисниць України Укрпошта запускає у продаж нові марки