Віолета Лабазюк: «Підтримка людей з інвалідністю є важливою»

Напередодні Великодня голова обласної ради Віолета Лабазюк відвідала Хмельницьку спеціальну загальноосвітню школу № 33 для дітей з порушеннями слуху, де зустрілася з представницею від Хмельниччини центрального правління УТОГ Галиною Воробель та людьми з порушеннями слуху з числа внутрішньо  переміщених осіб.

Віолета Олександрівна передала їм продуктові набори, які сформовані на умовах співпраці з настоятелем Римсько-Католицької парафії Святого архангела Михаїла отцем Тадеушом з міста Гайворон Кіровоградської області. Подібна допомога надходить до гуманітарного штабу Хмельницької обласної ради від цієї парафії вже не вперше.

Також на звернення керівництва спеціального закладу з гуманітарного штабу обласної ради Віолета Олександрівна передала допомогу матері-одиначці п´ятьох дітей – дитячі ліжко та візочок, одяг, взуття, підгузки, дитяче харчування та засоби гігієни.

«Маємо бути уважнішими до тих, хто поряд та потребує допомоги. На долю людей з інвалідністю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя. Одним із завдань є постійна підтримка людей з вадами слуху. Завдячуючи сприянню іноземних благодійних організацій ми маємо можливість надавати необхідну допомогу. Переконана, що спільними зусиллями ми наближаємо нашу Перемогу», – зазначила Віолета Лабазюк.

Галина Воробель від імені присутніх подякувала голові обласної ради за чергову допомогу для категорії осіб, які потребують постійної уваги.

Нагадаємо, у лютому цього року завдяки домовленостям про підтримку обласною радою було надано людям з вадами слуху з числа ВПО сертифікати номіналом 500 гривень на придбання продуктів в одній із торговельних мереж.

За словами представниці від Хмельниччини центрального правління УТОГ, з початку війни  в нашу область приїхало близько 800 осіб з такими вадами.

Довідка.

Хмельницька обласна організація Українського товариства глухих створена в 1938 році. Організація є регіональною організацією та місцевим осередком громадської організації «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю зі слуху «Українське товариство глухих».

Обласна організація УТОГ є громадською, неприбутковою організацією, об’єднує 11 57 осіб з інвалідністю зі слуху в Хмельницькій області, надає соціальні послуги особам з порушеннями слуху, надають послуги перекладу жестовою мовою. У штаті – 14 працівників.

Організацією проводиться організаційно-масова, реабілітаційна i культурно-масова робота серед осіб з інвалідністю зі слуху.

Структурними підрозділами обласної організації УТОГ є Кам’янець-Подільська, Шепетівська, Хмельницька територіальні організації та Хмельницький Будинок культури.

 

попередня стаття15 квітня – День довкілля
наступна статтяХмельницький обласний протипухлинний центр: рік роботи на новому рівні надання якісних медичних послуг