Сьогодні жителі Старокостянтинова та Нетішина відзначають День міста

Корені кожного з цих населених пунктів  сягають у глибину століть та ведуть  від сільських поселень. Старокостянтинів офіційно став містом ще у 16 столітті.  Нетішин  почав формуватись як потужне місто атомників лише після 1977 року. Не дивлячись на вікову різницю, архітектурний контраст та хронологічну несхожість становлення, обидва  населених пункти мають свою унікальну історію, розвинену економіку, зручну інфраструктуру  та  цікаві туристичні об’єкти.

Місто Старокостянтинів лежить в мальовничій місцевості − біля злитя двох рік  Случ та Ікопоть. Відроджений з руїн на місці прадавніх Кобуда та Колищенець, Старокостянтинів шанує свою минувшину й успішно розбудовується сьогодні. Як центр територіальної громади, він об’єднав навколо себе 66 сіл, які  розвиваються у складі Старокостянтинівської громади.

Нетішин − місто енергетиків − стало рідним як для багатьох місцевих жителів, так і для тих, хто свого часу приїхав працювати на будівництві та експлуатації Хмельницької АЕС. Тут щодня виробляється електроенергія − одне з національних багатств, що є запорукою незалежності України. Крім того, Нетішин пишається численними талантами у сфері культури, мистецтва та спорту.

Бажаємо, аби кожне із міст − і Старокостянтинів, і Нетішин − завжди були джерелом натхнення для своїх жителів.

Шановні жителі Старокостянтинова та Нетішина! Нехай у ваших містах здійснюються ваші мрії, серця наповнюються любов’ю до рідного краю, небо буде чистим та мирним. Нехай вам додає оптимізму віра у нашу Перемогу та щасливе майбутнє України!

З найкращими побажаннями,

голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк

попередня статтяВічна пам’ять та слава Героям, які загинули за незалежність України!
наступна статтяБлагодійний забіг «Братерство сталевих» зібрав понад 90 тисяч гривень на потреби спецпризначенців